Helyi hírek 2018. február 21. 16:00

Vőfélyek, zenészek – együtt a jókedv szolgálatában - videóval

Képgaléria
Február 10-én rendezték meg az ötödik jótékonysági Vőfély-Zenész Találkozót Kiskunfélegyházán. Mint arról már korábban írtunk, az egyházközség szervezésében megrendezett bál bevételéből a főplébánia a közösségi tér tervezett felújítását fogja finanszírozni. A rendezvényen négy zenekar és tizenhat vőfély szolgáltatta az alapot a jó hangulathoz, akik műsorukkal felejthetetlen pillanatokat szereztek a résztvevőknek.

Élőzenei kíséret és hangos énekszó mellett vonultak be a vőfélyek a Constantinum megtelt sportcsarnokába. Élükön Kiss Zoltán szervező, tánclépésben vezette fel a négy zenekart, akik a fúvóshangszerekkel, tangóharmónikával és dobbal rögvest vidám hangulatot teremtettek.

A rendhagyó bálnyitót a zenekarok rövid bemutatkozása követte, majd a vőfélyek egy hagyományos kikérőt szimbolizálva felváltva adták elő verseiket. Szűcs Katalin szabó felajánlása révén egy hagyományőrző viseletben megjelent ifjú pár és násznépe szolgált alapot a lakodalmi ritmusok bemutatásának, ahol a vőfélyek verseikkel a búcsúztató és kikérő hangulatát idézték fel.

A vacsora felszolgálása is az ilyenkor megszokott módon, a fogások beköszöntésével történt, s a tizenhat vőfély keze nyomán sorra kerültek a megrakott tálak az asztalokra. Vacsora után a zenekarok muzsikaszóval csalták táncra a vendégeket, felváltva szolgáltatva a mulatozók részére a talpalávalót. Mint minden menyegzőn, itt is elengedhetetlen volt az esküvői torta, és a gigantikus hétszáz szeletes sütemény ki is szolgálta a bál résztvevőit.

A lakodalmi jókedv hajnalig tartó mulatásban folytatódott, megfelelő ambíciót adva a szervezőknek a következő évi rendezvény szervezéséhez.
 

Kövessen minket a Facebookon is!