Sport 2014. július 10. 21:10

Hatodik lett Simon Gergely Petzenben a műfalmászó versenyen!

Hatodik lett Simon Gergely Petzenben a műfalmászó versenyen!
Az évtizedek óta megtartott szabadtéri megmérettetésre ezúttal 26 országból érkeztek falmászók Ausztriába. Simon Gergely, a Darvas Szabadidő DSE versenyzője kiváló eredményt elérve, a gyorsasági, a nehézségi és a Boulder mászást követően összetettben a hatodik helyet szerezte meg.

A Petzen Trophy elsőként a gyorsasági mászással kezdődött. Két 13 méteres utat kellett teljesíteniük a mászóknak a lehető legrövidebb időn belül. Az éjszakába nyúló versenyszámot Gergely jól vette, hiszen 14,347 ezredmásodperces idejével a negyedik helyre kvalifikálta magát. Másnap a döntőben tovább javított idején, és 12,072-es idővel a dobogó harmadik helyére álhatott fel.

A sérüléseiből nem régen felépülő Geri nagyon elégedett volt ezzel a teljesítményével.

 

Ezt követően a nehézségi mászás következett, ahol két technikás út végigmászása volt a követelmény. Az első selejtező utat a rendelkezésre álló idő lejárta miatt nem tudta Gergely maximálisan tejesíteni, így két fogással a Topp előtt leszólították a falról, ezzel lecsúszott a tizenkettedik helyre.

A második úton, ami minden esetben nehezebb, tudott javítani, és így feljött a nyolcadik helyre.

Sajnos az új nemzetközi szabályok szerint csak az első hat versenyző kerül be a döntőbe, ezért nem maradt lehetősége Gerinek a javításra.

 

A torna a legnehezebb versenyszámmal, a Boulder mászással zárult. A viszonylag rövid, ellenben nagyon nehéz, és technikás nyolc út amit a versenyzőknek teljesíteni kellett minden erejüket kivette.

Hetven percük, és utanként öt próbálkozásuk volt a végső megmérettetésen. Gergely értékelhető teljesítménye négy TOP és hét zóna.

Ezzel az eredménnyel kilencedik lett, ami egy jó eredménynek számít, ha figyelembe vesszük azt a tényt is hogy a harmadik és a tizenegyedik hely között csak a próbálkozások száma döntött.

 

Gergely összetettben legeredményesebb magyarként a hatodik helyen végzett.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!