Sport 2018. február 18. 17:35

Rekord részvétel a II. Kiskun Kupa karateversenyen - videóval

Képgaléria
Több mint 370-en neveztek a II. Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyre, amit február 17-én rendeztek meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az egész napos megmérettetésre a hazai kyokushin klubok mellett nyolc országból érkeztek versenyzők. Az esemény rangját jól mutatja, hogy az ünnepélyes megnyitón dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke Shihan Furkó Kálmán, 8 danos mester és shihan Borza József is részt vett. A versenyt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg.

A kyokushin karate full kontakt karate 1972 óta töretlenül hódít teret Magyarországon. Testi és lelki tartást ad, amit a tanítványok az élet egyéb területein is sikerrel hasznosítanak. A szervezetnél külön hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a fiatalabbak felkészítésére. Az Oyama Karate Kyokushin Hungary országos szervezet jelenleg 900 tagot számlál, ebből a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesülethez 70-en tartoznak. A rendezvény az önvédelmi sport népszerűsítését is szolgálta, a magas részvétel a verseny színvonalát is emelte – mondta el Kurucz László szervező.

– Jól sikerült a II. Kiskun Kupa, sokan segítették a verseny lebonyolítását, megvalósítását. Két évvel ezelőtt 200-250 versenyző vett részt az első Kiskun Kupán, a nevezési létszámot sikerült túlszárnyalnunk. Az egyesületek száma is emelkedett, 35 helyett immár 60 klubból érkeztek fiatal karatékák. Pozitív visszajelzéseket kaptunk az eseménnyel kapcsolatban, terveink szerint kétévente rendezzük meg a Kiskun Kupát Félegyházán.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!