Sport 2018. február 20. 15:30

Farsang ide, influenza oda, az U11-es korosztály nem pihen

Farsang ide, influenza oda, az U11-es korosztály nem pihen
Február 10-én és 11-én játszották le a legifjabbak a soron következő meccseiket.

A legmagasabb csoportban a Batthyány Iskola csapata szerepelt, ahol meg is őrizték helyüket. Az előző fordulóból önbizalmat merítve léptek pályára a betegség miatt kisebb létszámmal érkező fiúk. Az első találkozón a bajaiak ellen sikerült a saját akaratukat és tempójukat érvényesíteni, ami a dobott pontokban is gyönyörűen megmutatkozott. A második mérkőzésen már a rövidebb kispad okozta nehézség és a fáradtság is felütötte a fejét, ahol a nagykőrösi csapattal szemben maradtak alul. – A második mérkőzésen sok volt a technikai pontatlanság és a mérkőzés végére el is fáradt a csapat, hiszen a szűk létszám miatt a csere lehetősége korlátozott volt – mondta Szabó Csaba, edző. A Batthyány csapata a következő fordulóban is a „C” csoportban szerepel.

Több hasonlóság is volt a „C” és „D” csoport eredményei közt. A következő csoport a József Attila Iskola csapata számára hozott izgalmakat, akik szintén megőrizték helyüket, és ugyancsak egy bajai csapattal mérkőztek. Sőt! Ők is nyertek! Nagy csatában egy ponttal sikerült a Bajai NKK lányait felülmúlni.
–Három játékosom vitte a csapatot a hátán, ami elég kevés. Ők dobtak 44 pontot az 53-ból. Mi tettük ennyire szorossá a végét, ugyanis végig vezettünk a mérkőzésen több ponttal, csak a végén engedtük őket ilyen közel. Az utolsó negyedet 4 ponttal elvesztettük – írta Kurucz Kornélia, edző a mérkőzést követően.

Másodjára a JKSE Kosásulival szemben is ugyanazok a játékosok „vitték a hátukon” a csapatot, itt viszont csak 2 negyedet sikerült megnyerniük. A második tízpercben levő áramszünet rátette bélyegét a találkozóra, így hatpontos vereséget szenvedett a Józsefes csapat. Február első hétvégéjén ugyanebben a csoportban bizonyíthatnak.

Az „F” csoportban már nem folytatódott a tendencia. Nem is voltak Duna-parti ellenfelek, és a pozíció megőrzése sem sikerült a Dózsásoknak. Az első mérkőzésen az igen erősen kezdő Miklósi Kékrókák nem hagytak kétséget erőfölényükkel kapcsolatban. 18-0-ás kezdésük után csak növelték a különbséget – főként folyamatos gyorsindításaikkal a 40. perc végéig.

Néhány perc pihenő elég volt ahhoz, hogy a csapat átgondolja a dolgokat, és egy kecskeméti csapat ellen fusson fel a pályára. – Határozottan szebb volt a kezdés, több volt az átgondolt, szépen végrehajtott játék. Ám az erő csak a mérkőzés feléig tartott. Az addig egál eredményből apránként az ellenfél előnyt faragott, és megnyerte a találkozót. Rutinosabb, meghatározó játékosaink az influenza áldoztai lettek, így a fiatalok kaptak több szerepet. Őket dicséret illeti a tisztes helytállásért – tette hozzá az edző.

A „G” csoportban három FTSI-s csapat is szerepelt, így az itt lejátszott minden találkozón érintettek voltunk.
Elsőként a „Consti-Darvas” párbaj volt. A Constantinum csapat nagyobb rutinjának is köszönhetően magabiztosan lépett pályára, míg az ellenfélen még a megilletődöttség tükröződött. Ennek megfelelően is alakult a találkozó. A második megmérettetésen a Kecskeméti KC ellen játszottak a Platános porontyok. Itt is egyértelmű győzelem született, félegyházi sikerrel.

A következő feldobásnál a Darvas csapata lépett pályára a kecskeméti delegációval szemben. A „későn ébredő” félegyháziak hamar összekapták magukat és óriási csatában, nagy izgalmak közt vívták ki a hosszabbítást. A kiélezett helyzetek jellemezte plusz játékidőben csupán egy pont hiányzott a  sikerhez. Az utolsó mérkőzést a Constantinum és a Platán játszotta. Bár pontokban gazdagnak nem mondható a találkozó, nagy küzdelem volt ez a végig fej-fej mellett haladó két hazai csapatnak. Ismét a rutin győzött, így csupán öt pontos fölénnyel, de a Constantinum csapata hagyta el győztesként a pályát, és a csoportot.


U11 bajnokság, VII. régió, 5. forduló 

„C” csoport

Baja MNÁMK Rakétái – FTSI Batthyány 34-73

FTSI Batthyány – Nagykőrösi Sólymok 40-54


„D” csoport

FTSI József A. Isk. – Bajai NKK/B 53-52

JKSE Kosársuli – FTSI József A. Isk. 61-55


„F” csoport

FSI Dózsa Gy. Isk. – Miklósi Kékrókák 10-69

Kecskeméti KA Jégtörő Matyi – FTSI Dózsa Gy. Isk. 61-34


„G” csoport

FTSI Constantinum – FTSI Darvas Isk. 85-16

Kecskeméti KC Mátyás – FTSI Platán Isk. 16-85

FTSI Darvas Isk. – Kecskeméti KC Mátyás 62-63

FTSI Constantinum – FTSI Platán Isk. 36-31

 

Kövessen minket a Facebookon is!