Kultúra 2018. február 20. 08:30 Forrás: baon.hu - keol.hu

Több mint 24 ezren nézték meg a Seuso-kiállítást

Képgaléria
Több mint 24 ezren nézték meg a Seuso-kiállítást
Rekordszámú érdeklődőt vonzott a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása Kecskemétre. A Cifrapalotában korábban egyetlen tárlatot sem néztek meg ennyien, ilyen rövid idő alatt.

A dél-alföldi régióban egyedüliként Kecskeméten láthatták az érdeklődők a Seuso-vándorkiállítást január
30-a és február 18-a között. A Cifrapalotában kiállított kincseket összesen 24.058-an nézték meg - számolt be a baon.hu.

Már az első héten akkora érdeklődés övezte a római kori ezüsttárgyakat, hogy a megnyitó után néhány nappal köszönthették a tárlat tízezredik látogatóját. A mintegy három hétig tartó kiállításon a látogatók száma hétvégente elérte az 1400 főt is, emiatt a második hétvégén már meghosszabbított nyitvatartással várták az érdeklődőket a múzeum munkatársai.

A Seuso-kincseket bemutató kiállítás következő állomása Miskolc, utána pedig Nyíregyházára érkeznek a kincsek. Székesfehérvár, Zalaegerszeg és Kaposvár után Kecskeméten is nagy sikert aratott a vándorkiállítás, és minden bizonnyal az ország keleti felében is nagy érdeklődésre tart majd számot.

A Kecskemét-Hetényegyházán élő neves fotóművész, Bahget Iskander Cifrapalotában készült fantasztikus képeiből közölt válogatást a keol.hu, amelyet mi is megosztunk olvasóinkkal. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!