Kultúra 2018. február 21. 15:30

Felhívás a XVIII. Lakiteleki Filmszemlére

Felhívás a XVIII. Lakiteleki Filmszemlére
A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. és a Dunaversitas Egyesület Balázs Béla Stúdió emlékezetére meghirdeti a XVIII. Lakiteleki Filmszemlét a népfőiskola Kölcsey Házában november 14–e és 16-a között. Nevezési díj nincs.

Pályázati feltételek: A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi filmszemléken nem szerepelt.

A filmeket az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

- Krónika: helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, sport (maximum: 26 perc)

- Korkép: filmtanulmányok a településről, filmszociográfia (maximum: 52 perc)

- Művelődés: hungarikumok, helyi értékek (maximum: 26 perc)

- Portré: (maximum: 26 perc)

- Fikciós műsorok: szórakoztató filmek, animációs, rajz-és kísérleti film (maximum 10 perc)

Nevezési lap és tájékoztatás kérhető: Népfőiskola Alapítvány, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
Telefon: +36-76-549-049, e-mail: [email protected] vagy letölthető a népfőiskola honlapjáról www.nepfoiskola.lakitelek.hu

Minden alkotást külön DVD-n kérnek beküldeni, DVD formátumban, amelynek mindkét sávjára fel kell írni a műsorhangot. A filmnek asztali DVD-n lejátszhatónak kell lennie! A borítóján fel kell tüntetni a film címét, valamint az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, címét. A lemezen csak egy film legyen, menü nélkül. A technikailag gyenge minőségű, és a feltételeknek nem megfelelő filmeket az előzsűri elutasítja. A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: október 1.

A nevezők a pályázati feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatra beküldött alkotásuk a Lakitelek Népfőiskola archívumába kerüljön. A nevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat. Az előzsűri időpontja: október 9–10. Az előzsűri döntéséről a pályázókat október 15-éig elektronikus levélben értesítik.

A zsűri elnöke dr. Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező-producer. A zsűri tiszteletbeli elnöke: Sára Sándor, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere. A vetítések után szakmai vitákat, elemzéseket, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek. A szemle legjobb alkotásai díjazásban részesülnek. Fődíj: 1 millió forint, valamint további különdíjak.


 

Kövessen minket a Facebookon is!