Helyi hírek 2014. július 11. 14:45 Forrás: baon.hu

Alkotótábor már huszonegyedszer

Alkotótábor már huszonegyedszer
A tiszaalpári tábor lakói ezúttal is a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Kör, valamint a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Körből érkeztek, de vannak vendégalkotók is.

Alkotni a Kádár Lajos Közösségi Házban tudnak a művészek. Persze vannak olyanok is, akik kint a természetben készítik el munkájukat. A Kádár Lajos Közösségi Ház udvarán hárman is dolgoztak ott jártunkkor. Az árnyékos részen alakították, formálták képeiket. Volt, aki a földön, vagy széken ülve, vagy éppen állva végezte a feladatát. Bent a házban asztalok mellett folyt a munka. Mindenki kis sarkot alakított ki magának, körbebástyázva eszközökkel, anyagokkal, hogy a legjobb művet tudja megalkotni. Köztük volt Török Tamás művészeti vezető is. (A másik művészeti vezető Neiberger István.)

– Főleg a szabadban végzett festészet dominál most a táborban – mondta Török Tamás. Szép a táj, ami adja az ihletet az alkotóknak. Működik grafikai műhely, linómetszés, pasztellrajzolás, sima tanulmányrajzolás, de még tűzzománc készítés is. A táborlakók egy része a természetben szeret festeni, van, aki vázlatok alapján dolgozik, de olyan is akad, aki elképzelés alapján készíti el műveit. Természetesen időjárás- és témafüggő is, hogy ki mit örökít meg. Az alkotók egy része visszatérő, de mindig vannak újak is. Próbálom színesíteni is a tábort, hogy ne mindig ugyanazok legyenek, ezúttal tudtam vendéget is hívni.

A tábor végén természetesen ezúttal is lesz kiállítás. A tárlat anyagát Török Tamás, Neiberger István és az önkormányzat részéről Biczók Mihály fogja összeállítani, téma és minőség alapján. Ezúttal a piac zárt részében helyezik majd el a képeket, a kiállítást július 12-én, szombaton nyitják meg.

Fotó: Szentirmay Tamás

Kövessen minket a Facebookon is!