Gazdaság 2018. február 23. 13:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Bértámogatás a cégeknek

Képgaléria
Bértámogatás a cégeknek
Nagyszabású és hosszú távú képzési és foglalkoztatási programokat indítanak Bács-Kiskun megyében a megyei önkormányzat és konzorciumi partnerei, uniós támogatás igénybevételével. Cél a munkaerőpiac bővítése, a foglalkoztatás növelése, ezáltal a térség gazdaságának élénkítése és a lakosság életszínvonalának emelése. Az úgynevezett Paktumszervezet Irányító Csoportja és a Paktumszervezeti Tagok képviselői február 22-én tartották soron következő ülésüket a megyeházán.

A tanácskozáson támogató döntés született a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” elnevezésű tanulmányi ösztöndíj programhoz kapcsolódó képzések, valamint a célcsoport elhelyezkedését segítő támogatások indításáról is. Ez utóbbi az alábbi formában valósulhat meg:

- bértámogatás nyújtása, vállalkozóvá válást segítő támogatás,

- munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség-támogatás nyújtása,

- a munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazás támogatása,

- mobilitás támogatása (lakásbérleti hozzájárulás és a heti ingázás kezdeti nehézségeit megkönnyítő, ideiglenes támogatás).

A vállalkozások március 1-jétől igényelhetik a támogatásokat a Bács-Kiskun megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetűek, inaktívak, valamint közfoglalkoztatottak részére. A kérelmek az adott járási hivatal állami foglalkoztatási szervként eljáró egységénél nyújthatók be, valamint további információ is ott kérhető.        

A program a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, Együttműködés a helyben foglakoztatásért – Bács-Kiskun Megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés című projekt keretében valósul meg, amelyet 2,5 milliárd forinttal támogat a kormány.
 

Kövessen minket a Facebookon is!