Gazdaság 2018. február 23. 17:30 Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Gyümölcsös ültetvények összeírása

Gyümölcsös ültetvények összeírása
A Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, amely március 1-je és április 16-a között zajlik. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: (OSAP 2419) Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2017.

Az adatfelvétel mintáját azok a gazdaságok alkotják, melyek gyümölcsös ültetvény területe eléri a 2500 m2-t, és 2017-ben területalapú támogatást igényeltek alma, körte, kajszibarack, őszibarack, meggy, cseresznye, szilva, dió vagy bodza ültetvény után.

Az összeírási feladatot az állami tulajdonú STATEK Kft. megbízásában álló igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik Kiskunfélegyháza térségében: Horváthné Kovács Melinda Irén és Rozmánné Túri Anita.

A kijelölt gazdálkodók részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az agrárium jellemzőinek minél átfogóbb megismeréséhez. Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból, a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően történik.

A felvétel módszertanáról és a kutatás eredményeiről a  www.ksh.hu/agrarcenzusok_ultetvenyek oldal nyújt tájékoztatást. A felvétel első összesített eredményei 2018 végén várhatóak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra kéri az országos gyümölcsültetvény-összeírásban érintett tagjait, hogy a tavaszi munkák jelentette elfoglaltságaik mellett szánjanak időt a kérdőív pontos kitöltésére, ezzel is segítve az ágazat jelenlegi helyzetének felmérését, illetve részletesebb megismerését.



 

Kövessen minket a Facebookon is!