• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • A DAL 2018 győztese Kiskunfélegyházán lép fel először a döntő után - videóval
Program 2018. február 25. 18:00

A DAL 2018 győztese Kiskunfélegyházán lép fel először a döntő után - videóval

Képgaléria
A Dal 2018 győztese, a legtöbb közönségszavazatot elérő magyar modern metalzenekar, az AWS március 2-án, pénteken először Kiskunfélegyházán, a Rocktárban lép színpadra a döntő után.

Az ifjú budakesziek rendhagyó, de jól megérdemelt győzelme egyszerre lepte meg a szakmát és a tévénézőket. Ezzel a sikerrel és lakossági támogatással még soha nem látott nemzetközi megjelenési lehetőséget kap a magyar metal zene, mert Lisszabonban a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon az AWS fogja képviselni Magyarországot, reményeink szerint kimagasló eredménnyel. Reméljük, hogy a rock- és metal kedvelőire jellemző erős összefogás és aktív közösségi részvétel az Eurovízión is megmutatja majd erejét a szavazás során. A Viszlát nyár című magyar nyelvű győztes daluk már most osztatlan sikert aratott a külföldi internetezők körében, rengeteg pozitív, támogató és gratuláló hozzászólást kaptak a döntő után számos európai országból.

A zenekar szívhez szóló közleményben köszönte meg a támogatást közönségének Facebook-oldalán: "Kedves Barátaink! Ami tegnap történt, az jelenleg még felfoghatatlan. 12 éve azért kezdtük el a zenekart, hogy a saját zenénkkel, a saját gondolatainkat közvetítsük teljesen mindegy mekkora közönségnek. Tegnap egy olyan stílus tudott érvényesülni, aminek eddig senki nem adott teret, tegnap egy olyan szubkultúra mutatta meg, hogy létezik, amiről eddig hallani sem nagyon akartak. Ez nem a mi érdemünk, hanem a tiétek kedves Barátaink! Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy valójában mennyien vagyunk! Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy szükség van itthon erre a zenére. Nagyon köszönjük! Megígérjük, hogy azt az értékrendet visszük ki Lisszabonba, amit együtt képviselünk, és megígérjük, hogy nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk!"

Az idén 10 éves Rocktár sokadszorra visszatérő vendégei a srácok, így személyesen is gratulálhatunk nekik március 2-án, pénteken a Tankcsapda B-oldal turné keretin belüli előzenekaros koncertjük után. Rendkívül kíváncsiak vagyunk, hogy milyen emelkedett hangulatban mutatják majd meg magukat a győzelmük után először a színpadon. Jegyek még korlátozott számban kaphatók, mindenkit sok szeretettel várunk!

Ónodi Árpád

 

Kövessen minket a Facebookon is!