Egészségügy 2018. március 18. 07:30

Szívügye az orvoslás

Képgaléria
Szívügye az orvoslás
Szent-Györgyi Albert tiszteletére, Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hoztak létre egy orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján adományoznak olyan orvosoknak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra dr. Perlaki Pált, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosát is jelölték, akinek több évtizedes szakmai munkája sokunk számára ismert.


A kórház kardiológiai rehabilitációs részlegének osztáyvezető főorvosát dr. Perlaki Pált az osztályán értem utol, aki az ügyelet szorgos teendői között szakított időt a beszélgetésre.

A főorvos büszkén vallja, hogy első munkába állása napjától, azaz 1979. október 1-je óta dolgozik a félegyházi kórházban, és mint ahogy azt egy korábbi beszélgetésünk kapcsán említette, ügyeletekkel együtt ez napi átlag tizenöt munkaórát tett már ki.

Ebben az igencsak hosszú időszakban örökös társa a szakma iránti elhivatottsága és a segíteni akarás volt, amelyek ennyi év eltelte ellenére, és az akut ellátás megszűnése után is táplálják a szakma iránti szeretetét. És ha ma jóval kevesebb sikerélményből is lehet táplálkozni az ellátás megváltozott körülményei miatt, a betegek visszajelzése mindig motivációt adott a folytatásra.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelöléséről már csak akkor értesült, amikor a díjat alapító gyógyszercég telefonon felkereste a további regisztrációval kapcsolatban. A kelet-magyarországi régióban összesen 236 jelölt van, ebből kerül ki szavazatok alapján a három díjazott. Így ez egy olyan orvosszakmai díj, amely a betegek elégedettségét is tükrözi, hiszen páciensek szavazatai döntik el a díjazottak sorrendjét.

Dr. Perlaki Pál jelenleg az előkelő második helyen áll, amely köszönhető annak a népszerűségnek, amelyet az évtizedek alatt, a betegek iránti türelmes bánásmódjával érdemelt ki. A belgyógyász kardiológus főorvos tudását és jobbító szándékát nap mint nap, hétvégéken és ünnepnapokon is szolgálatba állítja. Kórházban, szakrendelésen és magánrendelésén igyekszik beteg embereken segíteni, életminőségükön javítani.

Ez a díj lehetőség arra, hogy kifejezzük megbecsülésünket és munkájának értékét, és arra is, hogy öregbítsük Félegyháza hírnevét.

Támogassuk szavazatunkkal a kiskunfélegyházi jelöltet, dr. Perlaki Pál főorvost!

Szavazni lehet: a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon március 31-éig.

A díjátadó ünnepséget április 26-án, csütörtökön rendezik Budapesten, az MTA-székház klubjában.


Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!