Helyi hírek 2018. március 3. 07:30

Nagyszabású fejlesztések a József Attila Általános Iskolában

Nagyszabású fejlesztések a József Attila Általános Iskolában
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kecskeméti Tankerületi Központ és az iskolavezetés kiváló együttműködésének köszönhetően a 2018-as esztendőben komoly fejlesztések valósulnak meg a József Attila Általános Iskolában. A nyári szünetben 22 millió forintot költ az önkormányzat az épület lefolyórendszerének és vizesblokkjainak a felújítására. Ezzel a tanulók és a dolgozók régi álma valósul meg. Az új tanév kezdetére szeptembertől korszerű, a mai kor követelményeit kielégítő higiénés és esztétikai körülmények közé érkezik majd vissza az iskola közössége.

Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető azt is elmondta, hogy az iskola udvarán lévő kistornaterem teljes körű felújítását is tervezi az intézmény, hiszen évtizedek óta nem került sor a különálló épületrész fejlesztésére. Nyílászárócserét, a falak újraszigetelését, a világítás felújítását és festést kívánnak megvalósítani. A térkőudvaron alkonykapcsolós világítóberendezéseket helyeznek el.

A platánfák környezetét termőfölddel, mulccsal töltik fel, s a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény segítségével padokat is elhelyeznek a fák köré. Ez a környezet alkalmas lesz arra, hogy a tanulók szabadidejükben az árnyas fák alatt beszélgethessenek, de akár a szabadban megtartandó tanórákra is.

Az iskola tantestülete elkötelezett a környezettudatos szemléletmód kialakításában, és folyamatos a törekvésük arra, hogy megfeleljenek az ökoiskola cím elnyerésére és viselésére.

A folyosókon és a zsibongókban szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek el, hogy már kisgyerekkortól tudatosságra neveljék az iskola tanulóit. Az áprilisban megvalósítandó „Fenntarthatósági Témahét” keretein belül olyan érdekes programokat szerveznek a diákoknak, amelyek a tudatos fogyasztóvá válást, a környezetük iránt felelősséget vállaló szemléletmód kialakítását is segítik.

A tantestület számos tagja bekapcsolódott ebbe a programba. A természet szépségeinek megismertetése, a szabadidő hasznos eltöltése érdekében minden félévben szerveznek iskolai túrázást hazánk egy-egy szép helyére. A legközelebbi gyalogtúrájuk célállomása a Mátrában a Világos-hegy, ahová április 14-én utaznak el.

A közösségformálás és az érzelmi nevelés terén is elindultak egy közös úton, hiszen 2017 őszétől az iskola 10 osztálya kapcsolódott be a „Boldogságórák” programba. A boldogság-program a pozitív pszichológia módszereinek beépítésével, tanórai foglalkozásokba ágyazottan segíti a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztését, a sikeresebb felnőtté váláshoz vezető út eszközeit megmutatva, tanítva nekik.

A József Attila Általános Iskola közösségének jelmondata:
„A sikerhez nem visz lift. A lépcsőt kell használni. Fokról, fokra.”




 

Kövessen minket a Facebookon is!