Egészségügy 2018. március 3. 11:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
Februárban kezdte meg működését Kecskeméten, a megyei kórházban a Medical Emergency Team, rövid nevén MET, az a gyorsreagálású csoport, amely újraélesztés esetén segít a legmegfelelőbb ellátás – emelt szintű újraélesztés biztosításában. A csapat tagjai kifejezetten ezekre az esetekre képzett nővérekből és orvos illetve mentőtisztekből állnak, akik napi rendszerességgel látnak el hasonló betegeket. A MET létrehozásának célja a betegek mielőbbi és leghatékonyabb ellátása csapatmunkában.

A megyei kórház Nyíri úti telephelyén létrehozott újraélesztő csapat a nap 24 órájában gondoskodik az intézményben történő újraélesztésről függetlenül attól, hogy melyik osztályon is történik az esemény. Amint egy osztályon, vagy szakrendelésen az ápoló vagy orvos észleli a beteg légzésének illetve keringésének leállását, a 7030 központi hívószámon riszthatja a sürgősségi osztályon jelenlévő aktuális MET-csoportot, amelynek tagja egy orvos vagy mentőtiszt és egy nővér, akik magasszintű újraélesztésben és betegellátásban gyakorlottak, emellett ilyen irányú továbbképzésen is részt vettek.



Nemzetközi példák alapján hatékony lehet az újraélesztések kimenetelének javítása szempontjából egy kórházi újraélesztő csapat felállítása, amely rendszeresen tréningezve egységes elvek mentén végzi a reanimációt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!