Helyi hírek 2018. március 6. 13:30

Területi ki mit tud házigazdája volt a Göllesz iskola

Képgaléria
Területi ki mit tud házigazdája volt a Göllesz iskola
Kiskunfélegyházán a Göllesz Viktor Óvoda, Általános iskola volt a házigazdája a gyógypedagógiai módszertani intézmények területi ki mit tud versenyének. A megmérettetésre Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megye 16 városából mintegy 250 gyermek és felkészítő tanárai érkeztek, hogy szívmelengető produkciókkal hozzák nehéz helyzetbe a sorrendet eldönteni kényszerülő zsűrit.

A rendezvény kezdetekor a tankerület igazgatója, Zsámboki Anna és Kerekesné Csikós Gabriella intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. A gyerekek mese, vers, ének-zene, tánc, dráma és báb kategóriában versengtek a helyezésekért, amelynek tétje a március 27-ei országos döntőbe jutás volt.
Volt ugyan tétje a fellépéseknek, de a tanulókon nem érződött túlzott feszültség. Oldott, jó hangulatú produkciókkal találkozhatott a zsűri és a közönség.

A speciális képzést nyújtó intézményeknek a tanulmányi versenyek mellett ez a legnagyobb és legfontosabb összejövetele. A tanulók és felkészítőik is nagy örömmel és lelkesedéssel, sok idő ráfordításával készülnek erre a bemutatóra. Fontos a helyezés is, de az még inkább, hogy minden fiatal jól érzi magát egy-egy ilyen bemutatón, ismeretségek, barátságok kötődnek, és tanulnak is egymástól.

s. r.   

 

Kövessen minket a Facebookon is!