Helyi hírek 2018. március 8. 13:30

Körkérdés: Fontosnak tartja-e a platánsor megőrzését?

Képgaléria
Körkérdés: Fontosnak tartja-e a platánsor megőrzését?
A félegyházi városkép fontos részét képezi a ligetes főutca, a platánsor. A Zöld város program keretében gondot fordítanak a beteg fák ápolására, élettartalmuk növelésére. Az itt élők szerint a platánsor megőrzése szükséges, nemcsak a jelen, hanem az utókor számára is.

Pogány Lászlóné (69)

- Fontosnak tartom, hogy a Zöld város program keretében megújul a központ, a város összképéhez hozzátartozik a platánsor, ahogy a dal is mondja: „félegyházi utca ligetes, ligetes”. Tudom, hogy több platánfa is beteg, bízom benne, hogy gondoskodnak az utánpótlásról. Az öreg fák helyére remélem újakat telepítenek. Híve lennék annak is, hogy az egész Kossuth utca forgalommentessé váljon, de már annak is örülni fogok, ha zöldebb, élhetőbb lesz a központ.
 

Takács Erzsébet (34)

- Örülök annak, hogy megmarad a platánsor, emellett a központ megújulását is lényegesnek tartom. A járdák rossz állapotúak, szebb környezetben a platánsor is jobban mutat. Elég kényes fa fajtáról beszélünk, mindenképpen szükséges a gondozásuk, megóvásuk.
 

Tóth Levente (45)

- Szeretem a platánsort, bár a közlekedés szempontjából annak is örülnék, ha a főutcán előbb felkapcsolnák a közvilágítást. Meglátásom szerint a magas, nagy fák miatt sötétebb a Kossuth utca, nehezebb észrevenni autóból a gyalogosokat. Híve vagyok annak, hogy minél több zöldterület legyen a városban, és hogy megőrizzék a platánsort a következő generációnak.
 

Kis Kálmánné (73)

- A Kossuth utca legszebb része a platánsor. Annak idején, amikor a vezetékes gázt kiépítették, szó volt róla, hogy kivágják, de szerencsére ez nem történt meg. Ráköltést és gondozást igényel, az öreg fákat pótolni kell.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!