Helyi hírek 2014. július 14. 10:10

Pályázat a területi együttműködés támogatására

Pályázat a területi együttműködés támogatására
Támogatja a képviselő-testület, hogy a félegyházi önkormányzat is pályázzon a Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régióban című, ÁROP-pályázatra.



A pályázati konstrukció olyan modell jellegű együttműködési programokat támogat, amelyek célja az egy járáshoz tartozó települések, helyi szereplők közötti területi együttműködések kialakítása és megerősítése a társadalmi felzárkózást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó – a járásszékhely települések által ellátott –koordinációs tevékenység megvalósításával.

A támogatás összege Kiskunfélegyháza esetében 15-22 millió forint nagyságrendű lehet. A támogatható területek 9 intézkedési területet érintenek a járási szintű együttműködések erősítésétől a társadalmi felzárkózást szolgáló koordináción, a járási szintű felzárkózási kerekasztal létrehozásán, esélyteremtő programterv elkészítésén, rendezvények, konferenciák, tréningek és képzések megszervezésén, szakértők bevonásán át tájékoztató tevékenységek megvalósításáig.

A program várható hatásaként hosszú távú együttműködés alakul ki az egy járáshoz tartozó önkormányzatok között, sikeresebb felzárkózási, esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósulhatnak meg, aminek jótékony hatása lehet az önkormányzatok által ellátott közszolgáltatások hatékonyságára és minőségére. Végső soron pedig csökkenhet az előítéletesség, erősödhet a társadalmi felzárkózás és az esélyegyenlőség céljai iránti elkötelezettség, hosszabb távon javulhat a helyi esélyegyenlőségi programok célcsoportjainak helyzete.

T.T.

Kövessen minket a Facebookon is!