Helyi hírek 2018. március 9. 13:00

Internetes szavazással is segíthetjük a sebész főorvos elismerését

Internetes szavazással is segíthetjük a sebész főorvos elismerését
Ellátottjai jelölték dr. Reznyák Béla kiskunfélegyházi sebészt, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Jelöléséről a főorvos annyit mondott: - Nagyon meglepődtem, ugyanakkor örömteli érzés is volt, éppen azért, mert olyanok javasoltak a kitüntető díjra, akiket kezeltem. A sebész főorvos kitüntető díját március 31-éig lehet támogatni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

Reznyák Béla az egyetem elvégzése után, 1983-ban a kiskunfélegyházi kórházban kezdte meg munkáját a sebészeti osztályon. Több évtizeden keresztül dolgozott itt főorvosként. Az aktív ellátás megszűnése után ment Szentesre, ahol most is végzi gyógyászati munkáját, de dolgozik Kiskunmajsán, Kecskeméten, és magánrendelésén még ma is fogadja a félegyháziakat.

Mint mondta: - Nem volt könnyű majdnem 30 év után megválni a félegyházi munkahelytől. Amikor ez bekövetkezett, azt hittem, itt a világ vége. Ebben a városban az otthonunkat is olyan helyen építettem fel, ami közel van a kórházhoz, a munkahelyemhez ,és percek alatt ott tudok lenni, bármi is történik. Bizony ma a munkába érés akár órákba is telik. De vállalom, mert nap mint nap tehetek valamit betegeim gyógyulása érdekében. Úgy érzem, betegeimmel is sikerült mindig kiegyensúlyozott kapcsolatot tartani, és szerencsére gyakoriak a pozitív visszajelzések is, amit talán ez a jelölés is mutat. Mindenesetre a félegyházi kórház sebészeti osztályától megválni nem volt könnyű. Itt születtem, itt dolgoztam, és máshol mindig egy kicsit idegennek érzem magam. Én itthon vagyok otthon!

Szent-Györgyi Albert tiszteletére, Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hoztak létre egy orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján adományoznak olyan orvosoknak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra dr. Reznyák Béla sebész főorvost is jelölték. Kitüntetését szavazatokkal lehet támogatni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!