Helyi hírek 2018. március 9. 08:30

Batthyány iskolás az országos döntőben

Batthyány iskolás az országos döntőben
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. A megyei forduló eredményhirdetése március 3-án volt Kecskeméten, a Református Általános Iskolában. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre minden évfolyamról a legeredményesebb tanulókat, és a dobogós helyezést elérők felkészítő tanárait hívták meg.

A 4. évfolyamon Oláh-Marcényi Péter, a Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztályos tanulója megyei első helyezést ért el. Felkészítői: Kósa Erika tanító, Péter osztályfőnöknője és Nagy Tibor a Kecskeméti Városi Matematika Szakkör 4.o. csoportjának egyik vezetője.

A díjakat a MATEGYE Alapítvány munkatársai, Kecskemét Város képviselő-testületének tagjai, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, valamint a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át.

Oláh-Marcényi Péter Bács-Kiskun megye legjobbjaként képviselheti megyénket az országos döntőben, amelyet március 28-30. között rendeznek Kecskeméten.

Forrás: mategye.hu, keol.hu
Fotó: Kósa Erika
Lejegyezte: Bense Zoltán


 

Kövessen minket a Facebookon is!