Helyi hírek 2018. március 9. 10:30

A nő idősen, betegen is nő

Képgaléria
A nő idősen, betegen is nő
Kedves gesztussal köszöntötte a félegyházi kórház vezetősége és férfi dolgozói március 8-án, nőnap alkalmából a krónikus osztályokon fekvő nőbetegeket. A megemlékezés meghitt pillanataiban lapunk is jelen volt.

Színes papírból készült virággal és helyben sült rétessel indult el dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és csapata március 8-án, a félegyházi kórház krónikus belgyógyászati osztályaira, hogy nőnap alkalmából a hosszú ideje már betegágyban fekvő nőbetegeket köszöntsék.

Az otthonuktól, családjuktól távol lévő idős betegek nagy örömmel fogadták a kórház férfi dolgozói képviseletében megjelent főigazgató-helyettest, beteghordókat, műszaki csoportvezetőt, akiknek akciója egy kis melegséget csempészett a hosszas kórházi ápolást igénylő betegek hétköznapjaiba.

A virágok különös értéke, hogy azokat a kórház rehabilitációs osztályán lévő betegek készítették ergoterápiás foglakozás alkalmával – tudtuk meg Paksi Tiborné gazdasági igazgatóhelyettestől, aki értékteremtő ötleteivel már korábban is bizonyította humánus hozzáállását.

– A betegek nagy része fekvő, és még a kórtermet sem tudják elhagyni – mondta Kámán–Varga Emese szociális munkás. – Számukra a finom étel, a családtagok és önkéntesek látogatása jelent egyedüli örömöt. Nem szabad elfeledkeznünk róluk sem, akik már nem a kinti világban élnek. Hiszen a nő idősen, betegen is nő marad, és a nők teszik szebbé a világot.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!