Helyi hírek 2018. március 9. 11:30

Fejlődő városrész a Móraváros, derült ki a lakossági fórumon

Képgaléria
Fejlődő városrész a Móraváros, derült ki a lakossági fórumon
Réczi László az 1-es választókerület önkormányzati képviselője március 8-án tartott lakossági fórumot a Platán iskolában. A rendezvényen tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról, valamint az elkövetkező időszak terveiről. A fórumon résztvevők örömmel nyugtázták az eddig történteket, és megfogalmazták igényeiket is, amelyek elsősorban utak, közterületek rendbetételéhez, karbantartásához kapcsolódtak. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Juhász László, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője, akik a felmerülő kérdésekre választ adtak. Kiderült az is, hogy az önkormányzat valamennyi problémát ismeri, megoldásukat tervezik, ami természetesen a költségvetési lehetőségek függvénye.

Réczi László beszámolójában elmondta, hogy körzetében az elmúlt időszakban húsz fontos beruházás, fejlesztés valósult meg. Ezek közül kiemelte a Kökény utca és a teniszpálya melletti útszakasz aszfaltozását, a Móravárosi ABC-nél a szelektív hulladékgyűjtők megszüntetését. Új járdaszakasz épült a Hársfa utcában és a Szentesi és Nefelejcs utca kereszteződésében. Felújították a Platán iskola vizesblokkjait, és megoldották az udvari világítást.  

A közösségi élet is jól alakult a városrészben, hiszen az önkormányzat az iskolával és óvodával összefogva tavaly megrendezte a Móravárosi napokat, ami nagy népszerűségnek örvendett. Éppen ezért hagyományt szeretnének belőle teremteni.

A jövő terveiről szólva a képviselő elmondta, hogy idén 130 millió forintos önkormányzati beruházással új aszfaltburkolatot kap a Móraváros főutcája, a Nefelejcs utca. Szólt arról is, hogy a város pályázott a Csanyi úti kerékpárút megépítésére. Sajnos a pályázat nem nyert, ennek ellenére a város nem mond le a megvalósításáról. Reményei szerint két szakaszban megépülhet. Először a Szentesi úttól a Honvéd sporttelepig, a második ütemben pedig a gyártelepig folytatódik. Ennek érdekében minden képviselői befolyását, lobbi tevékenységét beveti – tette hozzá Réczi László.

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!