Helyi hírek 2018. március 12. 09:30 Forrás: Lakitelek Népfőiskola

Szikszai László kismatematikus és kisnyelvész verseny a népfőiskolán

Képgaléria
Szikszai László kismatematikus és kisnyelvész verseny a népfőiskolán
25 település kisiskolásai gyűltek össze március 6-án és 7-én, a hagyományosan megrendezett kismatematikusok és kisnyelvészek versenyének döntőjére Lakiteleken, a népfőiskolán. A versennyel Szikszai László, kiváló tanító, tanfelügyelő emléke előtt tisztelegtek.

A Lakitelek Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete a 2017-2018. tanévben ismét meghirdette a „Kisnyelvész” anyanyelvi és a „Kismatematikus” levelezős versenyét a 150 főnél kisebb iskolák 3. és 4. osztályos tanulói számára. A négy levelezős forduló után a döntőbe minden iskolából a legjobb eredményt elérő tanuló jutott be mindkét korosztályból. A vetélkedőre határon túli kisiskolások is jelentkeztek.

A kétnapos döntőre érkező 71 diák és kísérőinek ellátásáról a népfőiskola gondoskodott. A vetélkedő előtti délutánon logikai társasjátékokkal játszottak a gyerekek, és nagy örömmel próbálták ki az uszodát. Vacsora után újabb játékos foglakozáson vettek részt.

A verseny végén a szervezők, Vetróné Nagy Szilvia, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének elnöke, Pálinkó Gyuláné, valamint a zsűri tagjai értékelték a megoldásokat. A határon túlról érkező gyermekek az idei évben is kimagaslóan teljesítettek nyelvész és matematika kategóriában a 4. évfolyamon. A díjátadó ünnepségen megköszönték a gyerekek részvételét, a felkészítő tanárok és a szülők támogatását. Minden gyermek ajándékkal térhetett haza, elismerve felkészülésüket, teljesítményüket.

A jutalmakat Lezsák Sándorné, a népfőiskola igazgatója adta át a diákoknak. Búcsúzóul elmondta, reméli, hogy mindenki jól érezte magát a két napon, és a következő évben visszavárja a 3. évfolyam résztvevőit.


A döntő végeredménye:

Kisnyelvész 3. osztály

1. Turopoli Rihárd              Homokmégy

2. Martonyi Lili                   Dunaszentbenedek

3. Harmath Alexandra       Fülöpjakab


Kisnyelvész 4. osztály

1. Gircsis Beáta                Nagybánya (Erdély)

2. Lészay Sarolta              Arad (Erdély)

3. Szatmári Kata               Kisiratos (Erdély)

4. Csapó Éva                    Bezdán (Vajdaság)


Kismatematikus 3. osztály

1. Kiss István Dániel         Érsekhalma

2. Vasiu Eduárd                Arad (Erdély)

3. Banc Márk                    Nagybánya (Erdély)


Kismatematikus 4. osztály

1. Budacsek Tímea          Arad (Erdély)

    Bíró Botond                  Arad (Erdély)

2. Saitos Abigél                Nagybánya (Erdély)

3. Tuzlity Angyela             Bácsgyulafalva (Vajdaság)

 

Kövessen minket a Facebookon is!