Sport 2018. március 14. 10:30

Óvodásokat és kisiskolásokat is megmozgatott a Bozsik-program

Képgaléria
Óvodásokat és kisiskolásokat is megmozgatott a Bozsik-program
Az idei tanévben második alkalommal rendezték meg az OTP BANK Bozsik Intézményi Program közös Grassroots Szabadidős Labdarúgó Fesztiválját március 12-én a Constantinum Sportcentrumban. Az eseményhez Kiskunfélegyháza és kistérsége iskolái és óvodái csatlakoztak, amelynek keretében játékos gyakorlatokkal ismertették meg a gyerekeket.

A Bozsik Program célja népszerűsíteni a labdarúgást, támogatni a tömegsportot, segíteni a testnevelők és tanítók munkáját: a mindennapos testnevelésbe beépíthető játékokkal, oktatással. További célkitűzés, hogy biztosítsák az arra hivatottaknak az egyesületi versenyzést, edzéslehetőséget a helyi sportszervezeteknél – mondta el Síber Rita szervező.

A „BOZSIKOS – NAP” tavaszi fesztivál helyszínét a Constantinum Katolikus Iskola biztosította, a Sportcentrumban ezen a napon több mint 700 gyermek és közel 100 kísérő pedagógus fordult meg, játékkal és labdával töltve meg a tornatermet.

A tornateremben 8 pályát alakítottak ki, különböző ügyességi és mérkőzés játékokkal, amelyeken minden csoport végighaladt. A játékok célja a labdajátékok megismertetése és megszerettetése, eredménytől és előképzettségtől függetlenül.

Az óvodás korosztályt 18 csoport, az 1. osztályosokat 17 csoport, a 2. osztályosokat 14 csoport, a 3-4. osztályosokat 18 csoport képviselte, óránkénti váltásban egyszerre 8 csapat részvételével 8-16 óráig.

A 4. éve működő program évről-évre egyre nagyobb létszámú tömegeket mozgat meg, a sportcsoport-vezetőkkel, intézményvezetőkkel remekül együttműködve valósul meg minden tanévben.

A visszajelzések szerint az intézmények és a gyerekek nagyon szeretik a „Bozsikot”,  mert a munkájukat könnyíti meg a testnevelés órák megtartásában, mivel feladatsorokkal, óralátogatásokkal, továbbképzésekkel segíti a munkájukat. 

A fesztiválok alkalmával megbizonyosodhatunk arról, hogy a labdajátékok még a mai rohanó, modern világban is igazi közösségformáló szerepet tölthetnek be. Örömmel tapasztaljuk, hogy nemtől, kortól, létszámtól, képzettségtől (szinte mindentől..) függetlenül   a gyerekek még mindig szívesen játszanak együtt, és minél többet játszanak együtt annál jobban formálódnak, fejlődnek  nem csak fizikálisan de főleg mentálisan. Ezen a napon mindenki „igazi” gyerek lehetett, önfeledt játékkal, a győzelem és sikerélmény érzésével hagyták maguk mögött a tornatermet… hozzátéve: bár csak egész nap „bozsikoznánk” – tette hozzá Síber Rita.

 

Információ: Síber Rita

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!