Helyi hírek 2014. július 15. 08:26

Megújuló plébániák

Képgaléria
Megújuló plébániák
600 ezer forint támogatást nyújt a félegyházi önkormányzat a Szent István Egyházközség plébánia felújításához, és ugyanekkora összegű támogatásról döntött a képviselő-testület a Római Katolikus Főplébánia számára is, az Ó-plébánia életveszélyes állapotának azonnali elhárításához. A támogatást a civil szervezetek támogatása költségvetési sor terhére biztosítja az önkormányzat.

A Kiskunfélegyházi Szent István Egyházközség azzal a kéréssel fordult a képviselő-testülethez, hogy 900 ezer forinttal támogassák a plébániaépület külső homlokzatának felújítását, és ezáltal a városkép szebbé tételét. A jogi bizottság megtárgyalta az egyházközség kérelmét, és 600 ezer forint támogatás elfogadását javasolta.

Július elején a Római Katolikus Főplébánia képviseletében Talapka István c. apát-plébános kért anyagi hozzájárulást a képviselő-testülettől, az Ó-plébánia felújítási munkálataihoz. A műemlék épület életveszélyes állapotának azonnali elhárítása az előzetes becslések szerint mintegy 4,5 millió forintra becsülhető. Mivel a jogi bizottságnak az idő rövidsége miatt nem volt lehetősége tárgyalni a kérelmet, az előterjesztés a támogatás összegét itt is 600 ezer forintban javasolta megállapítani.

Kövessen minket a Facebookon is!