Helyi hírek 2014. július 14. 16:11

Mit jelent a TOURIST POLICE?

Képgaléria
Mit jelent a TOURIST POLICE?
Izgalmas helyzet eddig nem adódott, mégis különleges a szakmai gyakorlat

Egyfajta járőrszolgálat az, amit június közepétől ellátnak, összesen 48-an, a Constantinum rendvédelmi szakos hallgatói. Hétfőtől péntekig, naponta 4-6 fiatal kapja magára a TOURIST POLICE feliratú mellényt, és elindul a városban, az előre maghatározott útvonalon.

Ahogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon tartott, szokásos eligazításon megtudtuk, a szolgálati útvonalat – a legfontosabb és legforgalmasabb pontokat érintve – egészen a vasútállomásig, illetve a strandig rajzolták meg. A járőrszolgálatban résztvevők feladatai közé tartozik a felvilágosításért hozzájuk fordulók útbaigazítása, térképek és szórólapok terjesztése, valamint a strand területén a zseb- és csomaglopások megelőzése, megakadályozása. – Amennyiben útjuk során jogsértést észlelnek, azonnal értesítik a rendőrkapitányságot – hangzott el az eligazításon, amelyet Timafalvi László rendőr alezredes, kapitányságvezető, és Patak Sándor rendőr őrnagy tartott.

A feladatot a Constantinum Gimnázium I. évfolyamot végzett, rendvédelmi szakos tanulói hajtják végre – számukra egyben nyári szakmai gyakorlat is – akik közül Gabriella, Anna, Adrián, Nimród, István és Krisztián a Félegyházi Közlönynek elmondták: Izgalmas helyzet még nem adódott, de ez nem is baj, hiszen a köztéri jelenlét és a megelőzés a fontos. Kettesével járőröznek. Egyetlen olyan esetről tudnak beszámolni, amikor közeledtükre az egyik parkban valakinek hirtelen az ellenkező irányban támadt halaszthatatlan dolga, azaz nem tartotta szükségesnek a találkozást.

A Tourist Police járőrszolgálata városunkban augusztus 14-éig tart, addig találkozhatunk még a feliratos mellényt viselő, segítőkész fiatalokkal.

Tóth László Imre

Kövessen minket a Facebookon is!