Helyi hírek 2018. március 19. 16:30

U16 fiúk: tisztes vereség idegenben a csoport legjobbja ellen

U16 fiúk: tisztes vereség idegenben a csoport legjobbja ellen
A regionális fiú kadett bajnokság, második alapszakaszának 4. fordulóját játszották a félegyháziak Nagykőrösön, március 12-én.

Fotó: archív

Nagykőrösi Sólymok "A" - Félegyházi TSI 66 : 39
(12:12, 20:10, 21:8, 13:9)


FTSI: Szűcs 13, Kincses 8/6, Szeri 7, Kasza 4, Nemes Cs. 3, Messzi-Szabó 2, Nemes B. 2, Koncz -, Fekete -. Edző: Simon Zoltán

Egy igazi katlanba látogattak Nagykőrösre a félegyházi kadett fiúk, bajnoki mérkőzést játszani. Az alapszakasz I-et a Nagykőrösi Sólymok "A" csapata 9:1-es mutatóval, odahaza 5:0-ás mérleggel zárta, kétszer legyőzve például a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia csapatát. A selejtezők után, amikor is a Pécsi VSK és a Kaposvári KK ellen is diadalmaskodott, csupán az utolsó megmérettetésen vesztett, így nem jutottak be az ország legjobb 16 csapata közé, a 17-18 helyen végeztek.

Nem várt könnyű feladat a fiúkra ezen az estén. Kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést, tapintható volt az ellenfél iránti óriási tisztelet. Nagy sebességgel játszottak, a felállt védelem helyett megbontott betörésekkel operáltak. Kisebb csodával határos eredményt mutatott 10 játékperc után a mutató, 12:12.

A második negyedben egy még magasabb fordulatszámra kapcsolt a vendéglátó, amit a vendégek is tudtak tartani. Külső szemmel nézve egy lüktető, sokpasszos játékot folyt, amelyből azonban sajnos nem jöttek ki jól a félegyházi fiúk. Itt már elég volt egy két hiba, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Félidő: 32:22.

A harmadik negyed eleje eldöntötte a mérkőzést. Brutális iramra váltottak a Sólymok, amit a gyors időkérés sem tudott megtörni. Noha tudták ellenfelük védekezésének ellenszerét, a gyakorlatban azonban ennek megvalósítása oxigén és csökkenő koncentráció hiányában elmaradt. A 27. percben 47:25-ös állásnál a tisztes helytállást tűzték ki célul. A fiúk azonban nem estek szét, becsületesen küzdöttek tovább, és a maradék 13 percet szinte egálra tudták hozni.

Nagyon elfáradtak ezen az estén, azonban nem volt okuk szomorkodni, büszkék lehettek a teljesítményünkre, méltó ellenfelei voltak egy nagyon jó csapatnak.

Simon Zoltán, edző


 

Kövessen minket a Facebookon is!