Helyi hírek 2018. március 20. 13:30

XX. libafesztivál - Színjátszó- és rajzpályázat

XX. libafesztivál - Színjátszó- és rajzpályázat
Színjátszó- és rajzpályázatot hirdet a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére a Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt.

Jelenetek a Ludas Matyiból

Kiskunfélegyházi általános iskolák és középiskolák színjátszó csoportjai maximum 10 perces jelenetet adjanak elő Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művéből.


Jelentkezési határidő: május 31.

Elődöntő: szeptember 6., csütörtök délelőtt, a művelődési központban. Az előadásokat szakmai zsűri minősíti. A legjobbak jelenetüket bemutatják a XX. Libafesztivál megnyitója után, a nagyszínpadon.





Rajzpályázat

Kiskunfélegyházi általános iskolák és középiskolák diákjai rajzolják meg választott technikával Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művének számukra legkedvesebb jelenetét.

Benyújtási határidő: május 31. A beérkezett rajzokat szakmai zsűri minősíti. A libafesztivál alkalmával a díjnyertes munkákat bemutatják.

Nyeremények: A színjátszóversenyt megnyerő csoport iskolája egy Alpha 1 PRO típusú programozható robotot kap 200 ezer forint értékben. A rajzversenyt megnyerő diák iskolája egy Alpha 1 PRO típusú programozható robotot kap 200 ezer forint értékben. A színjátszó versenyben, valamint a rajzversenyben részt vevő diákok és felkészítő nevelők mindösszesen 1 millió forint értékben ajándékokat kapnak.

A színjátszó csoportok jelentkezését, illetve a rajzverseny munkáit a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet megtenni.

További információ: Kovács-Csonka Szilvia 20/500-6281, [email protected]


 

 




A verseny szervezői: A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány és Integrál Zrt.

 

A verseny támogatói: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Kis Miklós Zsolt agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár (Miniszterelnökség), Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Nemzeti Művelődési Intézet

Kövessen minket a Facebookon is!