Helyi hírek 2018. március 22. 17:30

Körkérdés: Mit tud a városközpont megújulásáról?

Képgaléria
Körkérdés: Mit tud a városközpont megújulásáról?
A Zöld város program a tervek szerint új megjelenést és hangulatot kölcsönöz a városközpontnak. Az összefüggő és megszépülő zöldterületek a belvárosi közösségi és kulturális élet felpezsdüléséhez vezetnek. Az élhetőbb, megszépülő és modern városközpont a fiataloknak és családosoknak is új lehetőségeket tartogat.

Kovács Tímea (18)

Kiskunfélegyháza alapvetően kisváros, ezért ha meg szeretnénk tartani a fiatalokat, akkor költeni kell rá. Egy pezsgő városközpont lehetővé teszi, hogy a fiatalok itt maradjanak, ne menjenek át nagyobb városokba, ha jól szeretnék érezni magukat. Az új térburkolatok, a több zöldterület mind hozzátartozik a megújuláshoz. A fiatalok is egyre többet járnak majd a városközpontba, ha kulturált környezetben le tudnak ülni és lehetőségük lesz hasznos, közös programok szervezésére.
 

Varga Illés (19)

Fontosnak tartom a központ megújulását, a terek nagy része a rendszerváltás előtti időket idézi. A fiatalok szempontjából is örvendetes a beruházás. Örülök neki, hogy több zöldterület lesz, a parkok is sokkal barátságosabb hangulatot tükröznek majd, helyet kaphat a szabadban egy jó értelemben vett közösségi élet.
 

Jani István (30)

Tősgyökeres félegyházinak számítok, a médiából informálódtam a Zöld város projektről, megtekintettem a látványterveket, nagyon ígéretesnek tűnnek. A platánfák megújulása is részét képezi a programnak, nagyon jó ötlet a városvezetéstől, hogy erre is gondot fordítanak. A köztereken több lesz a virág, a sétálóutca kialakítását támogatom, a gyermekeimmel is szívesebben járom a központot egy élhetőbb, szebb környezetben.
 

Hevér Bernadett (38)

A projekthez tartozó kiadványt alaposan áttanulmányoztam, a tényleges zöldterületen kívül különféle vendéglátóegységek is gazdagítják majd a területet. Számomra a beruházás azért is fontos, mert az új környezet teret ad egyéb, szülök és gyerekek közötti programnak. Turisztikai szempontból a későbbiek során hasznára lehet a városnak, ha eseményekkel, rendezvényekkel töltik meg a tereket.

G. Z. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!