Helyi hírek 2018. március 23. 09:30

A külterületen az utak karbantartása az egyik legfontosabb kérdés

Képgaléria
A külterületen az utak karbantartása az egyik legfontosabb kérdés
A haleszi körzet lakóival találkozott március 20-án Ván Jenő a 10. választókerület önkormányzati képviselője. A képviselő a találkozón beszámolt az elmúlt évben megvalósult fejlesztésekről, munkákról, és ismertette idei elképzeléseit. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester is, aki Félegyháza fejlesztéseiről adott részletes tájékoztatást. Az összejövetelen felmerülő kérdések megválaszolásában több önkormányzati tisztségviselő is a képviselő segítségére volt.

Az elmúlt évről szólva Ván Jenő elmondta, hogy a térségben két új, napelemes világítással ellátott buszmegállót építettek. A Nagyszőlő úti óvoda melletti útkereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében több közlekedési táblát kihelyeztek, az óvodai dolgozók közreműködésével egy biztonságos parkolóhelyet is kialakítottak. A közútkezelővel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően, friss, jól látható útburkolati jelek is segítik tavasztól, a kereszteződés biztonságát.

A képviselő szólt arról is, hogy 2017-ben is igyekeztek gondot fordítani a földutak karbantartására, a fák metszésére, de minden igyekezet ellenére, a technikai eszközök hiányossága miatt, ezt a feladatot nem tudták teljes mértékben megoldani.  Éppen ezért örömmel jelentette be, hogy a város hamarosan egy új erőgépet vásárol, amelynek elsődleges feladata a külterületi utak folyamatos javítása lesz. A munkálatok a csapadékos idő elmúltával, tavasszal megkezdődhetnek. Az útjavítások így is két három hónapig eltartanak, hiszen a városnak több mint 500 kilométer földút járhatóságáról kell gondoskodni.

A körzetben van néhány gócpont, ahol sűrűn jelentkeznek a közlekedési nehézségek. Ezeket a szakaszokat a tervek szerint úgy újítják meg, hogy a legcsapadékosabb időjárásban is járhatóak legyenek.

A tervek megvalósításához szükség van a városvezetés, a képviselő-testület támogatására is, ami jelenleg biztosítottnak látszik – tette hozzá Ván Jenő.

Fotó: Fantoly Márton

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!