Helyi hírek 2018. március 23. 11:30

Adni egy mosolyért, azaz Community box for Göllesz

Képgaléria
Adni egy mosolyért, azaz Community box for Göllesz
Ahhoz, hogy mindenkinek jusson egy kicsit a jóból, nem kell sokat tenni. Néha olyan apró dolgok is elegendőnek bizonyulnak egy kis boldogsághoz, mint egy figyelmes csoki vagy egy közösen átélt nevetés. A lényeg az egymásra figyelés. Pontosan így gondolta az a csapat fiatal is, akik a Natura Hungarica Alapítvány tagjaiként 2017 októberében közösen ötletelve kidolgoztak egy tervet az Új Európa Alapítvány, a MOL és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pályázatára. A pályázat célja egy, az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő program létrehozása volt, amelynek az NHA fiataljai sikeresen eleget tettek Bordás Péter, az Erasmus+ program által Kiskunfélegyházán EVS idejét töltő önkéntes szervezésében. És, ha már segít az ember, kit is helyez előtérbe, ha nem a segítségre szorulókat.

„Mit is lehet egy közösségi helyen elhelyezni a rászorulók számára?” A sok hasznos és türelmesen végighallgatott ötlet közül végül Tóth Violetta ötlete tűnt a legjobban megvalósíthatónak. Magát az ötletet, egy interneten látott, utcára kihelyezett közösségi hűtő ihletette. A fiatalok kitaláltak egy közösségi dobozt (Community box-ot), amelybe bárki beteheti az otthon éppen nélkülözhető tartós vagy hosszabb ideig elálló élelmiszerét.

Magát a dobozt Szabó Gergő Zsolt vezetésével a Szent Benedek gimnázium diákjai fogják életre kelteni. A tervezett két Community box-ot a Göllesz iskola udvarába, valamint egy észrevehető, de nem feltűnő közösségi helyen szeretnék kihelyezni, hogy bárki számára elérhető legyen. A fiatalok reménykednek benne, hogy az elképzelésük sikeres lesz és körforgásszerű hatékonysággal fog funkcionálni ez a kis csodadoboz. A tervrajzok már elkészültek a megvalósítás pedig hamarosan kezdetét veszi. Hajrá fiatalok!

A projekt a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!