Helyi hírek 2018. március 24. 15:30

Van-e élet a Fidesz után?

Van-e élet a Fidesz után?
Sokan gondolkodnak el manapság azon, hogy vajon milyen jövő vár ránk április 8-a után. Merre haladna az ország a jelenlegi kormánnyal, és mit tudna tenni az ellenzék a kormányváltást követően? Az emberek bizonytalanok, mert bizonytalanná tették őket. A kormányzati körök által felvásárolt médiafelületeken kétes igazságtartalmú hírek látnak napvilágot. A migrációt kihasználó, tömegeket hiszterizáló félelemkeltéssel szemben nagy súlya van az őszinte szavaknak. Az összefogással elért polgármesteri posztjáról, az eredményig vezető útról és az azóta szerzett tapasztalatokról beszélt Janiczak Dávid, aki Kollár László vendégeként március 7-én, Kiskunfélegyházán tartott előadást.

– Történelmi jelentőségű választás előtt állunk, amely talán az utolsó demokratikus lehetőség arra, hogy a diktatúrába hajló, korrupcióba ágyazott, az országot felvásárló hatalom és a tiszta kezű, a magyarságot előtérbe helyező kormányváltó erő között válasszunk. Ebben történelmi felelőssége van a Jobbiknak, a legerősebb ellenzéki pártnak, amely képes megállítani az országot a biztos pusztuláshoz vezető úton, és elszámoltatni a felelősöket – fogalmazott Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke, a Van-e élet a Fidesz után? című beszélgetésen.

“Hatalmi rendszert építettek ki, és felvásárolták az országot.”

A Jobbik alelnöke szerint jelenleg olyan kormány áll az ország élén, amely valódi kormányzás helyett hatalmat szerzett: felvásárolták az országot, kastélyokat, turisztikai egységeket, az energia üzletág egy részét... A felvásárolt pártokkal és a baloldal tudatos tönkretételével olyan felhatalmazást szereztek a kormányzásra, amely az egypártrendszer veszélyeivel fenyegeti az országot. A gombamódra alakuló kis pártok egy része is választási csalás révén jutott hozzá az ajánlásokhoz.

– A kamupártok szintén a Fidesz gyermekei, ugyanis a kormány üzleti lehetőséget kínálva tette lehetővé, hogy az alakuló pártok állami pénzekből óriási támogatásokat kapjanak, miközben a rájuk eső elveszett voksok szétmorzsolják az ellenzék szavazatait – fogalmazott Ózd polgármestere, aki szerint a kormányváltást csakis a második legnagyobb erő, a Jobbik képes véghez vinni. Ehhez azonban minden egyes szavazatra szükség van.

“Tiszta kézzel akarunk kormányozni.”

– Nem szabad abban bízni, hogy a pártok majd megegyeznek! Mi tiszta kézzel akarunk kormányozni, amit egy alkukötés nem tenne lehetővé. Kormányra kerülve minden korrupciós ügyet felderítve mi amellett állunk ki, hogy a politikai bűnözés összes formáját dupla büntetéssel sújtsuk – hangsúlyozta a Jobbik alelnöke.

Janiczak Dávid több esetről is beszámolt, amivel már a polgármesterré választását követő időszakban találkozott. A feltárt esetekben 48 – 70 százalékos túlárazásokra találtak bizonyítékokat. – Hallottam a korrupcióról, de ilyen mértékről elképzelésem sem volt – fakadt ki, holott ezek az ügyek csak példái annak a mértéktelen pénznyelőnek, ami az ország szétrablásához, s a gazdaság mélyre nyomásához vezettek.

“Az országra a biztos pusztulás vár ha ez így megy tovább.”

A fiatalok egy része külföldön keres megélhetést, s gyermekeiket és idősödő szüleiket magukhoz véve lassan kiürül az ország. A népességcsökkenést csak tovább fokozza a szakemberhiánnyal küzdő egészségügy állapota, a várólisták beláthatatlan hossza.

Kiskunfélegyházán Kollár László a helyi egészségügyi ellátás felmérésére támaszkodva az alapellátás és a kórházi ellátás javítását célzó ösztöndíjrendszer kidolgozását kezdeményezte a város szakemberhiányának megoldását célozva. A fiatal orvosok praxishoz juttatásának, lakhatásának támogatásával az ellátásban és az ügyeleti rendszerben jelenleg tapasztalt leapasztott létszám is orvosolható lenne.

“Multik helyett a magyarországi vállalkozásokat kell támogatni.”

A multinacionális cégek munkahelyteremtő érdeme kétes, miután a támogatásra kapott milliárdok évekre előre kifutják a béreket. A helyi termelő vállalkozások segítésével azonban a gazdaság képes lenne feltámadni, és így elérhetnénk, hogy ne csak összeszerelő ország legyünk.

– Mi azon leszünk, hogy megélhetést biztosítsunk az embereknek, erről szól a béruniós kezdeményezésünk. Az aktív munkaerő bérezésének rendezésével érhetjük el, hogy a fiatalok visszajöjjenek Magyarországra, továbbá a közmunka program átalakítására és differenciált nyugdíjemelésre is szükség van ahhoz, hogy senki ne tengődjön a megélhetési küszöb alatt – szögezte le Janiczak Dávid.



“Tudatos népbutítás, tervezett robotgyártás van.”

Az oktatás reformja nem más, mint olyan, kizárólag részképességekkel rendelkező „robotok” kinevelése, akik önálló munkavégzésre alkalmatlan, kiszolgáltatott rabszolgái a rendszernek. Ennek része a mennyiségileg több, de a hétköznapi életben teljesen felesleges tudásanyag.

“Kampánycélokra használják fel a migránshelyzetet.”

A médiumok gátlástalanul élnek a manipuláció eszközeivel, ezzel naponta találkozhatunk a mantrázott társadalmi célú hirdetések kapcsán. Az emberek jóhiszeműségét kihasználva befolyásolják a közvéleményt, és ha még tucatjával nyeri is meg az ellenzék a médiapereket, ezekről nem szólnak a híradások. Ma a köztudatot az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek uralják. A biztonság megingatásával félelemben tartott emberek a rendszer függőségi áldozataivá válnak.

“Akik a nyilvánvaló kizsákmányolás ellenére is hatalmon tartják őket, azok bűnrészesek.”

– Nagy a történelmi felelősségünk, hogy megállítsuk ezt a kormányt. Eljött az idő, hogy a legerősebb ellenzéki erő támogatásával megdőljön ez a rendszer, és az érdekkörök felszámolásával tiszta kezű kormányzás lehessen Magyarországon. Ezért nem az a kérdés, hogy van-e élet a Fidesz után, hanem az, hogy lesz-e élet, ha a Fidesz marad.


FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS


 

Kövessen minket a Facebookon is!