Kultúra 2018. március 23. 10:30

Különdíjas szerző

Különdíjas szerző
A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév kapcsán, az Arany János-bicentenárium zárásaként a Közmédia AranyCORE zenebajnokság címmel versenyt hirdetett, amelynek során a jelentkezők Arany János bármely művének megzenésítésével nyújthattak be pályázatot. A versenyszabályzat szerint megalkotott zenés feldolgozásokat 2018. március 2-áig, Arany 201. születésnapjáig lehetett beküldeni.

A felkért zsűri, a hallgatóság, valamint a közmédia által odaítélt díjakat a napokban hozták nyilvánosságra. Közöttük Kapus Diána, kiskunfélegyházi születésű ifjú szerző sikerét, aki Arany János: Mindvégig című versének megzenésítésével a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el. Ezzel lehetőséget kapott a közmédia műsoraiban és riportjaiban, 2018 során egy bemutatkozásra.

Kapus Diána, az ELTE BTK zenekultúra (korábban ének-zene) szak III. évfolyamos hallgatója a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskolában, majd a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte zenei tanulmányait, és a Móra Ferenc Gimnáziumban szerzett érettségit. A sikeres felvételi vizsgát követően kezdte meg egyetemi tanulmányait. A városban és környékén nem csak szerzőként, de előadóként is évek óta ismerheti a közönség.

Fotó: archív


 

Kövessen minket a Facebookon is!