Helyi hírek 2018. március 27. 13:30

A közművelődési egyesület a kulturális élet egyik motorja

Képgaléria
A közművelődési egyesület a kulturális élet egyik motorja
A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület március 23-án a városi könyvtárban tartotta meg éves közgyűlését. Az összejövetelen Kapus Béláné mondott elnöki köszöntőt, beszámolva az elmúlt év munkájáról, és az idei tervekről. Ezt követően a tagság meghallgatta és jóváhagyta az elnökségi, választmányi, gazdasági, ellenőrző bizottsági és közhasznúsági jelentéseket, valamint a 2018-as programtervet. Döntés született arról is, hogy a megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő egyesület június 8-án tartja meg ünnepi közgyűlését.

A beszámolóból kiderült, hogy a 122 tagot számláló közösség fontos szerepet tölt be a város közművelődési életében azzal, hogy számos rendezvény kezdeményezője - előadásokkal, vetélkedőkkel, kiállításokkal -, tagjaik közreműködői, résztvevői a városi eseményeknek. Az elmúlt évben az egyesület megjelentette az Út menti keresztek Kiskunfélegyházán és a Kiskunfélegyháza díszpolgárai című kiadványokat, és emléktáblát avatott Blandina nővérnek.

Kapus Béláné beszámolt arról is, hogy a 30 éves évforduló eseményei már elkezdődtek. Elsőként februárban Bánkiné dr. Molnár Erzsébet életútját, tudományos munkásságát mutatták be. A közösség képzőművész alkotóinak tárlata pedig még látogatható a könyvtárban. A folytatásban, május 2-án, Szűts Tamás szobrásznak nyílik kiállítása. Elkészült az egyesület emlékkönyve is, amelyet minden tag megkap, a jubileumi, ünnepi közgyűlésre pedig június 8-án kerül sor – mondta el lapunknak Kapus Béláné.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!