Helyi hírek 2018. március 25. 13:30

Az LMP a választásokon való részvételre buzdít mindenkit

Képgaléria
Az LMP a választásokon való részvételre buzdít mindenkit
A Lehet Más a Politika párt országos és helyi kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót március 23-án a párt miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett, és a térség országgyűlési képviselőjelöltje Kis-Szeniczey Kálmán Kiskunfélegyházán, a Béke téren.

Szél Bernadett elsőként arról, szólt, hogy amikor Orbán Viktor 2010-ben miniszterelnök lett, akkor nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy ő kisöpri Magyarországról az offshore-lovagokat. Azóta eltelt nyolc év, és kiderült, hogy egy fideszes államtitkár 1,2 milliárd forintot tárol egy offshore számlán. Itt az egyértelmű bizonyíték, hogy a miniszterelnök az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül mindenkit becsapott.

Van egy másik hasonló ügy is, mégpedig az ügynöktörvény. Orbán Viktor 2010-ben azt mondta, hogy végképp lezárják a múltat. Ezzel szemben nemrég derült ki, hogy egy fideszes polgármester annyira aktív volt, hogy még saját családjáról is jelentett.

– Én azt tudom mondani, hogy az elmúlt 8 évben senki nem dolgozott többet azért, hogy a múltat lezárjuk, és hogy az országot az offshore-lopásokból kivegyük, mint az LMP. Az ezekkel kapcsolatos javaslatainkat a parlamentben több tucatszor előterjesztettük, de a fideszes többség ezt minden alkalommal leszavazta. Az ma teljesen világos, hogy 2018 áprilisában mindannyiunknak el kell menni szavazni, és mindenkinek emlékezni kell arra, hogy csak egy erős LMP-vel lehet ebben az országban lezárni a múltat, az offshore cégek virágzását – tette hozzá Szél Bernadett.

Kis-Szeniczey Kálmán országgyűlési képviselőjelölt arról szólt, hogy helyi szinten is fontosnak tartják, hogy a jelöltek tiszta jövővel induljanak a választáson. Nemcsak a szavazáskor, de ezt követően kormányzati pozícióban is ehhez kell ragaszkodni.

– Ez a kérdés Kiskunfélegyházán aktualitást nyert azzal is, hogy a közelmúltban egy országgyűlési képviselőjelölt társam, Kollár László levélben kérte fel a jelölteket, hogy nyilatkozzanak esetleges állambiztonsági múltjukról, kapcsolatukról. Nekem nagyon egyszerű a válaszadás a feltett kérdésekre, hiszen nem voltam ügynök, egyetlen szervezetnek, az állampártnak sem tagja. Én a rendszerváltásban vettem részt egyik ellenzéki párt tagjaként, tehát a helyi rendszerváltók közé tartozom – zárta mondandóját a képviselőjelölt.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS

Kövessen minket a Facebookon is!