Helyi hírek 2018. március 25. 11:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Virágvasárnap, az Úr szenvedésének napja – 2018. március 25.

1. Áttértünk a nyári időszámításra, ezért minden nap 7 órakor kezdik az esti szentmisét.

2. Március 26-án, nagyhétfőn lesz az idősek, betegek húsvéti gyóntatása. Kérik, hogy idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a plébánián.

3. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órakor elvégezik a Jeremiás síralmait, a szertartások este 6 órakor kezdődnek.

4. Nagypénteken délután 3 órakor kezdődik a Kálváriánál a keresztút. A nagyheti szertartások részletes rendje a templomi hirdetőtáblán olvasható.

5. Húsvét vasárnap a 9 órai szentmise keretében húsvéti ételszentelési szertartást tartanak. Kérik, hogy a családok vigyék magukkal a megszentelendő húsvéti ételeiket!

6. Egyházközségi kirándulást, zarándoklatot szerveznek július 16-a és 19-e között. Részletes tájékoztató olvasható a templomi hirdetőtáblán. Akik szeretnének részt venni a következő napokban jelentkezzenek a plébánián, mert a szállást le kell foglalni.

7. Állami támogatásból és önkormányzati segítséggel ebben az évben elkezdik a közösségi ház építését. A húsvéti ünnepek alatt erre a szándékra gyűjtik a perselyadományokat. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, támogassák a közösségi ház építését.




 

Kövessen minket a Facebookon is!