Helyi hírek 2014. július 15. 13:07

Arató utcabál ötödszörre is

Képgaléria
Arató utcabál ötödszörre is
Jó lenne egy olyan alkalmat teremteni, ahol táncolunk is és táncoltatunk is – fogalmazta meg a Félegyházi Táncszínház vezetése öt évvel ezelőtt. Úgy döntöttek, hogy erre a legalkalmasabb rendezvény a betakarítás ünnepéhez, az aratáshoz kötődő utcabál lehetne. Döntésük jónak bizonyult, a félegyháziak évről-évre érdeklődéssel várják az eseményt. Idén az időjárás nem kedvezett a szabadtéri táncolásnak, ezért a művelődési központ aulájában kerestek menedéket a táncosok és vendégeik.

Szűk térben is széles jókedvvel táncoltak, énekeltek az együttes tagjai támogatóikkal, vendégeikkel. A talpalávalót Tormási Elek és Bandája húzta. Az aratóbálon támogatói jegyeket válthattak az érdeklődők. A befolyt összeg a táncszínház nyári felkészítő táborát segíti. Kátai Tibor együttesvezető elmondta: az adakozókedv idén sem lanyhult. Így biztonságosan készülhetnek az elkövetkező előadásokra.

Kettős évfordulót ünnepel idén a Félegyházi Táncszínház. Ötödik alkalommal rendezték meg az arató utcabált, de hamarosan megalakulásuk tizedik évfordulójáról is megemlékeznek. Az elmúlt évtized munkáját értékelve a művészeti vezető kifejtette, hogy a közösségnek a legnagyobb lendületet az adta, amikor más csoportokkal, köztük a Kikindai Néptánc Együttessel, a Törökkanizsai Néptánc Együttessel és a Felvidéki Rockszínház énekeseivel közösen tudtak létrehozni produkciókat. Kátai Tibor a jövő terveiről annyit árult el, hogy a Kalevala felújításán dolgoznak, azt követően pedig az Ember tragédiáját dolgozzák fel és mutatják be.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!