Sport 2018. március 27. 11:00

Világkupa-győztes Kocsis Marcell

Világkupa-győztes Kocsis Marcell
Tovább tart a lendület a BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszóinál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lignanoi (Olaszország) világkupán a félegyházi születésű Kocsis Marcell junior korosztályban ismételten a dobogó legfelső fokára állhatott. A március 23-24-én megrendezett nemzetközi viadalon 20 ország 93 egyesületének 473 versenyzője állt rajthoz, akik között Marcin kívül Blaszák Lilla és Kolonics Milán is bizonyíthatta felkészültségét. A rangos viadalt végül a kecskemétiek egy aranyéremmel, és nyolc top tízes helyezéssel zárták.

- Nagyon elégedett vagyok a csapat hétvégi teljesítményével. Marci holtversenyben lett első 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, megjavította egyéni legjobb idejét és újabb szintidőt úszott a júliusi isztanbuli Európa-bajnokságra. A többi versenyszámában is egyéni csúcsokat, vagy ahhoz közeli időket úszott, ez jó jel a felkészülési időszakot tekintve.

Milán szintén több számban javított, de a 200 méteres uszonyos gyorsúszása igazi érett versenyzésről tanúskodott. Egyenletes iramban, gyakorlatilag ötvenről-ötvenre kúszott előrébb a futamban. Végül negyedik lett, de erre az alapra stabilan lehet építeni.

Talán a legfáradtabban Lilla érkezett, de a legtöbb munka benne van az idén. Kicsit meg is látszódott ez eredményén, megközelítette egyéni legjobb eredményeit, de javítania ez úttal nem sikerült. Mindezek ellenére első éves felnőtt versenyzőként a világkupa 5., 7. és 8. helyezések minden képpen elismerésre méltók.

A héten egy kicsit visszább veszünk a terhelésből, kell, hogy kicsit kipihenjék magukat a versenyzők, hiszen hosszú még a szezon. Erre talán most pont kapóra is jön a húsvéti hosszú hétvége. Azért sokáig nem tétlenkedünk, mert április 14-15-én újabb világkupa verseny jön, amin újra szeretnénk jól szerepelni - foglalta össze a hétvégi eseményeket Juhos Gergely szakosztályvezető.

A BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszói legközelebb április 14-15-én szállnak versenybe a lipcsei (Németország) világkupa fordulón - adta hírül a keol.hu.


Eredmények:

50 m búvárúszás junior fiúk:

4. Kocsis Marcell 15,81


50 m uszonyos gyorsúszás:

1. Kocsis Marcell (holtversenyben) 20,35

10. Kolonics Milán 21,85


200 m felszíni úszás felnőtt nők:

8. Blaszák Lilla 1:36,24


100 m felszíni úszás felnőtt nők:

7. Blaszák Lilla 43,27


100 m uszonyos gyorsúszás junior fiúk:

4. Kocsis Marcell 45,51

8. Kolonics Milán 47,08


50 m felszíni úszás felnőtt nők:

5. Blaszák Lilla 19,72


200 m uszonyos gyorsúszás:

4. Kolonics Milán 1:44,78

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László


 

Kövessen minket a Facebookon is!