Helyi hírek 2018. március 28. 07:30

A pék szakmai versenyeken is kiválóan teljesítenek a mezgések

Képgaléria
A pék szakmai versenyeken is kiválóan teljesítenek a mezgések
A Pék Országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen a negyedik helyen végzett Kocsis Karola, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola tanulója. Karolát a versenybizottság különdíjban is részesítette és a szakmai vizsgáktól is mentesül.

A versenyen az országból 18 iskola 18 végzős diákja vett részt a megmérettetésen, ahol a diákok 3 órás írásbelit írtak, szakmai technológiából, szakmai gépekből, szakmai számításokból és gazdasági ismeretekből. Ezt követte a szóbeli, sütőipari technológiából, mézeskalács-készítésből, szakmai gépekből és idegen nyelvből.

A második napon voltak a gyakorlati vizsgák. Délelőtt mézeskalács alakítása, sütése és díszítése volt a feladat. Délután 15 db nagy cukros kiflit KELLETT készíteni, 10 darab negyedkilós finom fonott kalácsot és 30 darab ökörszemet. A feladat a nyersanyagszükséglet kiszámolásától a termékek kisütéséig terjedt. A laborgyakorlaton a késztermék-minősítés során tepertős pogácsát kellett érzékszervileg bírálni, majd az előírásoknak megfelelően csomagolni.

Kocsis Karola gyakorlati felkészítője sütőipari termékgyártásból Horváth Krisztián szakoktató, mézeskalács készítésből Dányi János volt. Az elméleti felkészítésben segítették: Nagy Melinda (sütőipari technológia és szakmai gépek), Horváth Mária (mézeskalács-készítés), Bajzák Zita (laboratóriumi alapmérések), dr. Faragóné Tóth Melinda (szakmai számítás), Szirom Anikó (gazdasági ismeretek), Kissné Kovács Edit (idegen nyelv).

Gyakorlati jártasságot a P& P Pékáru Kft. üzemeiben szerzett.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!