Sport 2018. március 28. 14:30

Arany minősítést szereztek

Képgaléria
Arany minősítést szereztek
Amint arról már beszámoltunk, új táncoktatás honosodott meg Kiskunfélegyházán, 2017 őszétől akrobatikus rock and roll is tanulható városunkban. A viszonylag újkeletű műfaj a show táncot az aerobic táncot és a rock and rollt ötvözi dinamikus, gyorsmozgásokkal. A kiskunfélegyházi akrobatikus rock'n'roll táncosai életük első versenyén vettek részt. Március 24-én Budapesten az IPDSO országos megmérettetésen indultak el két csapattal, a D's Angels és a D's Butterflies néven, 11 és 14 év közötti korosztályban. A technikailag pontos és jól kivitelezett koreográfiájuknak és előadásuknak köszönhetően mind a két csapat arany éremmel tért haza. Minősítő kategóriában neveztek és arany minősítést nyertek. Ez a későbbi profi versenyzéshez szükséges továbbjutást biztosítja, amely hivatalosan a gyerekek saját egyesületi versenykönyvében is nyilván van tartva.

A táncoktatás és felkészülés szeptemberben kezdődött el, a Platán Utcai Általános Iskolában és a József Attila Általános Iskolában. A gyors fejlődésre és a sikerre való tekintettel, ebben a szezonban még egy versenyt terveznek, amelyen már a legkisebbek is megmérettetik magukat.

A fiatalokat a Vitalitás Tánc - és Sportegyesületen belül Nemcsok Dorina oktatja. Elmondása szerint, mint edzőként, tanárként meghatottan nézi, ahogy a gyerekek egymás eredményeinek örültek, egymás nyakába borultak az eredményhirdetésen és a másik csapatnak is szívvel lélekkel szurkoltak. Igazi öröm volt ezt számára látni, mert egyik csapatnál sem volt tapasztalható ekkora összetartás, sportszellem.

Információ, kép: Nemcsok Dorina Tel.: 0620/262-0334 ([email protected])

1. kép: mind a két csapat plusz az edző
2. kép: D's Butterflies
3. kép: D's Angels

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!