• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A bizottságok javasolják a külterületi utak karbantartásához szükséges eszközök beszerzését
Helyi hírek 2018. március 28. 14:00

A bizottságok javasolják a külterületi utak karbantartásához szükséges eszközök beszerzését

Képgaléria
A bizottságok javasolják a külterületi utak karbantartásához szükséges eszközök beszerzését
Kiskunfélegyháza képviselő-testülete március 29-én tarja soros ülését. A városatyák 17 napirendet tárgyalnak meg nyilvános ülésükön. Többek között döntenek a földutak javítását szolgáló munkagép beszerzéséről, a lakásbérbeadási névjegyzékről, valamint ingatlanhasznosításról is. Az előterjesztéseket valamennyi bizottság megtárgyalta és elfogadásra javasolta a testületnek.

A városüzemeltetési és a gazdasági bizottság is egyhangúlag támogatta azt az elképzelést, hogy az önkormányzat mintegy 20 millió forintért vásároljon új vagy jó állapotban lévő használt munkagépeket (traktor és önjáró gréder), amelyek a külterületi földutak karbantartását szolgálják. Jelenleg ugyanis a külterületi földutak javítási munkáit nagyrészt külső vállalkozók igénybevételével oldják meg, mert nem rendelkeznek a szakszerű munkavégzéshez nélkülözhetetlen speciális munkagéppel. A földutak karbantartását túlnyomórészt a tavasz beköszöntével kell elvégezni, gyakorlatilag egyszerre, mert a munkavégzés lehetősége nagyban függ az időjárási körülményektől. A megbízott vállalkozók az esetek többségében nem tudják biztosítani az azonnali igényeket. A gépek beszerzése után a külső vállalkozókat a felújítási jellegű munkákkal bízzák meg, a saját munkagéppel pedig az év közbeni folyamatos fenntartási jellegű munkákat végzik el.

A művelődési és szociális bizottság azt javasolja, hogy a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretében működő bölcsődék 2018/2019. gondozási-nevelési évre történő beiratkozás időpontjai május 7-én, hétfő8 és 18 óra, valamint május 8-án, kedden 8 és 16 óra között legyenek.

A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe április 23-án, hétfőn 8 és 17 óra, valamint április 24-én, kedden 8 és 17 óra között lehet beiratkozni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!