Sport 2018. március 29. 11:30

Félegyházi K1 Bajnokok

Képgaléria
Félegyházi K1 Bajnokok
A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület thai box szakosztálya és az FTSI thai box szakosztálya ismét bizonyított. Március 24-én és 25-én rendezték meg a WFC nyílt nemzetközi K1 és muay thai bajnokságot több mint 240 nevezővel. A rendezvényen öt ország versenyzői képviseltették magukat.

Az első napon Provics Gergő -63,5 kg-ban kadett korcsoportban, mint az élete első meccsét vívó -91 kg-os Farkas Zsolt az első menet első percében teljes feladásra kényszerítették ellenfeleiket. Gergő folyamatos kéz és láb kombinációkkal zavarta össze ellenfelét. Szokott stílusát hátrahagyva menetelt előre és törte ellenfele védelmét, így döntő erőfölény miatt a mérkőzést beszüntették. Zsolti pedig az edzői utasításokat teljesen betartva használta a számára előnyös technikákat, amivel az első menetben már teljesen át is ütötte ellenfele fedezékét.

Másnap Provics Gergő K1 döntője következett. A két fiatal versenyző az első menetben már hatalmas erőbedobással kezdett, hogy mielőbb befejezhessék a küzdelmet. A második menetben Gergő már átvette az irányítást és a menet végén egy testütéssel térdre kényszerítette ellenfelét, akit a gong mentette be az idő előtti befejezéstől. A harmadik menetben mindkét harcos a szívét és lelkét beleadta, és egy igazi adok-kapok küzdelem után megérdemelten Provics Gergő kezét emelték a magasba.

Nem sokkal később Farkas Zsolt állt a szorítóba. A két nehézsúlyú versenyző küzdelme lett a nap közönségmeccse. Mindkét harcos hihetelen erejű ütéseket adott és kapott is. A harmadik menet végén megosztott pontozással Zsolt ellenfelének kezét emelték a magasba. A végeredmény Provics Gergő -63,5 kg súlycsoportban, kadett korosztályban I. helyezést, míg Farkas Zsolt felnőtteknél -91 kg súlycsoportban II. helyezést ért el K1 kategóriában.

Az egyesület harcosai legközelebb a Kiskunfélegyházán április 21-én, szombaton lépnek szorítóba az I. Kiskunfélegyházi Küzdősport Gálán.

 

Kövessen minket a Facebookon is!