Helyi hírek 2018. március 29. 11:15

Átgondolt, taktikai szavazásra buzdít a Jobbik és az LMP helyi szervezete

Képgaléria
Átgondolt, taktikai szavazásra buzdít a Jobbik és az LMP helyi szervezete
A Jobbik és az LMP helyi országgyűlési képviselője is arra buzdít , hogy a sikeres kormányváltás érdekében mindenki menjen el szavazni április 8-án. Kollár László, a Jobbik és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP jelöltje március 29-én közös sajtótájékoztatón fejtették ki véleményüket ennek fontosságáról.

A sajtótájékoztató elején Kollár László elmondta: – A választások tisztaságával, illetve a különböző területeken megjelenő dezinformációkkal kapcsolatosan szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és tájékoztatni a választókörzet lakóit arról, hogy mi az, amire tőlünk számíthatnak. Ez a választás nagyban különbözik az eddigiektől, hiszen a mostani talán az utolsó demokratikusnak mondható választás lesz abban az esetben, ha a Fidesznek sikerül újra hatalomra jutnia. Mi ezt szeretnénk elkerülni, és megszólítani azokat a szavazókat, akik így érzékelik a helyzetet és szeretnének kormányt váltani. Ők vannak többen, de akaratuk valamilyen okból mégsem érvényesül. Ez köszönhető annak is, hogy a kormánymédia eltorzítja a valós tényeket, virtuális valóságot mutat be. Így elsikkadnak azok a dolgok, amelyek alapján megfelelő döntést hozhatnának a választópolgárok. Emellett ellenfeleiket, a jelölteket, a jelölő szervezeteket hazugságokkal, igazságtalan vádakkal illetik.

Kis-Szeniczey Kálmán arról szólt, hogy a kampány éleződik, durvul. Hozzátette, hogy helyi szinten eddig nagy problémák nem voltak tapasztalhatóak. A jelöltek korrekt módon kampányolnak választási győzelmük, minél jobb eredményük elérése érdekében. De a napokban Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa körzetében, a tanyavilágban tapasztaltak plakátszaggatást, rongálást. A kampány során országosan az a tapasztalat, hogy egyre inkább elmérgesedik a hangnem, egymás besározása, a negatív kampány felüti fejét.

– Mi az LMP részéről azt kérjük, hogy mindez ne vegye el a választópolgárok kedvét a szavazástól, és minél nagyobb számban járuljanak az urnák elé április 8-án. Szavazzanak legjobb belátásuk szerint. Úgy gondoljuk, hogy a kormányváltásra van esély. A közvélemény kutatások ugyanis azt jelzik, hogy 75 százalékos részvételi arány esetén ez szinte biztosan megtörténhet. Akkor pedig, ha megtörténik, ez nem csupán a kormányváltást, de egy új korszak kezdetét is jelenti Magyarországon, bele értve Bács-Kiskun megyét és Kiskunfélegyházát is. Ajánlom választóink figyelmébe, hogy mindenkinek két szavazata van. Azt javaslom, hogy  – világnézeti, szimpátia- és programalapon – a pártlistán a hozzá legközelebb álló pártot válassza. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatkor sem a közvélemény kutatások előrejelzéseire támaszkodjanak – tette hozzá az LMP képviselőjelöltje.

Végezetül Kollár László arról szólt, hogy a Jobbik álláspontja az, hogy a szavazók döntenek. Láttak már sok mindent ezen a politikai piacon az elmúlt 30 évben. Nagyon jól tudják azt, hogy ha kormányt akarnak váltani, akkor ki az  esélyes jelölt, aki le tudja váltani a mi körzetünkben Lezsák Sándort. Ennek révén pedig elérhető a kormányváltás is.

– A statisztikai adatok alapján kijelenthető, hogy listán megverni a Fideszt most senki nem tudja. Az egyéni körzetekben viszont, ha az ellenzéknek (beleértve minden pártot) sikerül megszerezni a többséget, onnantól kezdve hiába diktálna a Fidesz, nem tud kormányt alapítani. Mi erre, a taktikai szavazásra hívjuk fel a figyelmet, erre szeretnénk biztatni minden választópolgárt. A taktikai szavazáshoz nyújt jó segítséget a kireszavazzunk.hu oldal. Ennek a taktikai szavazásnak az eredményessége nagyon jól megmutatkozott nemrégiben a hódmezővásárhelyi szavazáskor, amikor a választók – pártállástól függetlenül – megtalálták azt a személyt, aki alkalmas a regnáló fideszes vezető leváltására – zárta mondandóját Kollár László.

Fizetett politikai hirdetés
 

Kövessen minket a Facebookon is!