Helyi hírek 2014. július 16. 12:35 Forrás: kecskemetihirhatar.hu

Véget ért a képzési projekt a Mercedes-gyárban

Véget ért a képzési projekt a Mercedes-gyárban
Sikeresen zárult az Európai Uniós támogatásból megvalósuló képzési projekt a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2013-ban támogatást kapott 56 millió 800 ezer forint összegű projektje 2014. július közepén sikeresen megvalósult - közölte a gyár PR osztálya. A projekt során a vállalat lehetőséget biztosított dolgozóinak, hogy nyelvoktatásban, különböző vezetői készségeket fejlesztő képzéseken, belső oktató tréningen, informatikai oktatásokon vegyenek részt, illetve megismerkedhessenek a LEAN szemlélettel. A vállalat a projekt segítségével több, mint 350 tanúsítvány megszerzésére biztosított lehetőséget dolgozóinak.

A projekt megvalósulása során, mint a gyár életének hétköznapjaiban is, előtérbe került a környezettudatos szemlélet, mely elvárásként jelent meg a projekt összes résztvevője (mind belsős, mind külsős résztvevő) felé. A dolgozók a képzéseken ezért röviden a környezetvédelemmel kapcsolatosan is kaptak információt. A projekt eredményeképpen a dolgozók olyan készségei fejlődhettek, melyekkel egyszerűbbé és hatékonyabbá válhat mindennapi munkavégzésük.

A gyár képzési partnerei folyamatosan egyeztettek a projektmenedzserrel és a képzések szakmai felelőseivel, hogy a felnőtt képző cégek által oktatott általános tudásanyag mellett, a tananyagban a Mercedes-Benz specifikus témák is megjelenjenek. A mindennapi életből vett példákkal igyekeztek még jobban fejleszteni a dolgozókat.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft az uniós támogatásnak köszönhetően tovább bővíthette az oktatások körét és mennyiségét, melyet a dolgozóinak kínál.

Kövessen minket a Facebookon is!