Helyi hírek 2018. április 2. 15:00

Körkérdés: Mivel töltötte a hosszú hétvégéket?

Képgaléria
Körkérdés: Mivel töltötte a hosszú hétvégéket?
Márciusban és április elején a munkaszüneti napoknak köszönhetően két hosszú hétvége is lehetőséget adott egy kis kikapcsolódásra, felfrissülésre. A változékony időjárás ellenére hasznosan, közös programokat szervezve együtt tölthették e napokat, a családok, barátok. Akadt, aki kirándulást szervezett, de a kerti munkálatokra is jutott idő.

Hegyi Viktor (35)

A húsvéthoz kapcsolódó vallási ünnepeken minden évben részt veszek, fontosnak tartom őrizni és ápolni e hagyományt. Hasznosan töltöttem a hosszú hétvégéket, kertészkedésre lehetett használni a hirtelen jött jó időt. A márciusi havazás megnehezítette a munkálatokat, most bepótoltam a lemaradást. A lemosó permetezést már korábban elvégeztem, a rovarok gyorsan szaporodnak a hirtelen jött tavaszi időben, oda kell figyelni a növények ápolására, megvédésére.


Nemcsok Dorina (24)

Ki lehetett használni a hosszú hétvégék adta lehetőségeket, bár nagyban függött az időjárástól. A március 15-i hosszú hétvége napsütés helyett havazást hozott. A húsvéti munkaszüneti napok szerencsére már tavaszi időjárásban teltek. A városban és a környéken több családi programra nyílt lehetőség, a legkisebbek tojásfestést tanulhattak és belefért egy kisebb kirándulás, nyaralás is. Számomra elsősorban munkával telt ezen időszak, a hétvégén ugyanis dolgoztam. Ha lenne időm, akkor a természetben túráznék. Mindenesetre több szabadnap jutott a családoknak a feltöltődésre, minőségi időt tölthettek el egymással.


Wajkai Szabolcs (30), Tarjányi Adrienn (23)

A hosszú hétvégék nagyon hasznosak a családoknak, fiataloknak. Végre megérkezett az igazi tavasz, így kirándulás és egyéb program is belefért ezekbe a napokba. Rövid időre kikerültek az emberek a mókuskerékből, volt idő kikapcsolódásra, családok, rokonok meglátogatására. Akadt, aki wellnes hétvégét szervezett, egy kis kreativitással találhattunk hasznos elfoglaltságot. 

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!