Sport 2018. április 3. 11:30

Félegyházi futsalosok az ország legjobbjai között

Félegyházi futsalosok az ország legjobbjai között
Nagyszerű eredményt elérve második helyen zárt a leány futsal I. osztályú U15-ös bajnokságban az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls. A félegyházi játékosokból álló csapat izgalmas csatát vívott a bajnoki címért a Miskolci Vénusszal, a szoros küzdelemben elért ezüstérem jelentős eredmény. A játékosok és az edzői stáb tagjai minden dicséretet megérdemelnek a szezonban nyújtott teljesítményükért. A csapatban több félegyházi tehetség bontogatja szárnyait, ha a játékosok fejlődése töretlen marad, abban az esetben a későbbiek során akár a felnőtt együttes tagjaivá is válhatnak.

Felnőtt és utánpótlás szinten is sikeres klub az Astra HFC. Az U15-ös korosztályú leány futsalcsapat a tavalyi bronzérmet túlszárnyalva idén második lett a legmagasabb osztályban. A félegyházi tehetségekből álló csapatot helyi edzői stáb, Síber Mátyás és Síber Rita irányítja. Az eredményesség egyebek mellett a játékosok felkarolásának és a hatékony klubmodellnek köszönhető, ami lehetővé teszi a legmagasabb szintű versenyeztetést és a tehetségek kibontakozását. A sikerekben gazdag szezont pozitívnak értékelte Síber Rita edző. A játékosok nagy munkát végezve, szorgalommal és elhivatottsággal értek el eredményt.

– Hosszú és nehéz idényen vagyunk túl, sok meccsel a hátunk mögött. Az erőviszonyok alapján azt lehet mondani, hogy kettészakadt bajnokságban játszottunk, 3 erős és 5 gyengébb együttes alkotta a mezőnyt. Nehezebb volt tapasztalatot szerezni, mert a rangadók és a könnyebb, egyoldalú találkozók váltogatták egymást. A legjobb formánkat az erősebb mérkőzéseken kellett nyújtanunk, de a gyengébb együttesek ellen sem hibázhattunk. A csapat vezetősége összegészében elégedett a lányok teljesítményével, szorgalmával. A második hely keserédes, a három legjobb csapat közül talán a félegyházi együttes volt a legesélyesebbek az első helyre. A szerencse forgandó, a hajrában a tolnaiak, illetve a miskolciak elleni pontvesztések a bajnoki címbe kerültek, de ennek ellenére büszkék vagyunk a lányokra.

Az előzetes elvárásokat teljesítetve lépésről – lépésre haladva egyre nagyobb célokra tör a csapat, 2017-ben harmadik, idén második lett. A fiatal játékosok fejlődése évről-évre nyomon követhető. Régóta együtt játszanak, ismerik egymást, ami a csapatjáték szempontjából mindenképpen előny.

– Sokat számít az összeszokottság. Ebben a korban érik össze igazán egy csapat. Síber Glória és Czinege Eszter 2012-ben kezdtek el versenyszerűen sportolni, egészen kicsi koruk óta rúgják a labdát. Ezt követően kapott kedvet a többi kislány, Vidéki Orsolya és Síber Szófa. Czinege Enikő később csatlakozott, míg Vámos Viktória legutoljára érkezett a kapus posztra. Viktória eredetileg tiszaalpári, 2017-ig a fiúk között védett, de a Bozsik - programból kikerülve már nem tudtak neki játéklehetőséget biztosítani. Az ottani edzőjük keresett meg, tehetséges játékos, sokat lendített a csapaton.

A legnagyobb ígéretnek talán Síber Glória számít, közel 200 gólt szerzett eddigi pályafutása során, vezéregyénisége a csapatnak, a többieket is motiválja. Játéktudása és mentalitása alapján nagy jövő várhat rá, csakúgy, mint Czinege Eszterre, aki ugyancsak nagyon tehetséges, de még némely szituációkban nem eléggé bátor, hatékony. Mindketten kiemelkednek, szerencsére mellettük a többiek is sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. A csapatszellem nagyon jónak mondható, a bajnokság záró mérkőzésén felszabadultan játszva, jó kedvvel fejezték be a szezont. Visszatekintve az évre a legjobb pillanatnak egyértelműen a Karácsonyi Kupa keretében megrendezett miskolci bajnoki számított, amelyen 10-4-re nyertünk. Nemcsak az eredmény, hanem a szurkolók és a hangulat miatt is jó emlékekkel maradt meg a lányokban. Kicsit csalódásként éltük meg az ezüstérmet hozó döntetlent a bajnokság hajrájában, de minden kudarcból lehet tanulni.

Az Astra, mint egyesület lehetőséget ad arra, hogy a tehetségeket megfelelő szintre emelje. A következő szezonban is lehetőségük lesz a félegyházi fiataloknak a legmagasabb szinten játszani, remélhetőleg hasonlóan szép eredményeket elérve – tette hozzá Síber Rita.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!