Helyi hírek 2014. július 16. 13:24

Kommandózás a strandon

Képgaléria
Kommandózás a strandon
Izgalmasak az esték is a strand területén táborozó gyerekek számára

Katonás rendben sorakoznak a színes sátrak, ám a gyerekek közül csak keveset lehet rábeszélni, hogy mutassa meg az ideiglenes lakhelyét Az Izgő-Mozgó Kölyökklub táborában a közel 30 gyerek közül 12-14-en ott is alszanak éjszaka, a félegyházi strand területén felállított sátrakban, és ők alig várják, hogy végre besötétedjen. Amikor a színes ponyvák mind egyforma szürkékké válnak...

– Kommandózunk minden este – mesélte Lukács (6) –, és szeretem a kincskereső játékot is. Éjszaka persze alszunk ám.

– Nekem is főleg az esti játékok tetszenek, a kommandózás, a bújócska és a tábortűz – mondta Tomi (11) –, nagyon izgalmas ez a tábor.

Kamilla, a tábor egyik segítője elmondta, hogy nappal a csocsó, a trambulin, és természetesen a medence a kedvencek, de az esti játékoknak utánozhatatlan a hangulata:

– Mindig szabadtéren vacsorázunk, szoktunk bográcsozni is. Tegnap mályvacukrot sütöttünk, ez egy különlegesség. Az egész sátorozás csupa élmény, romantika és izgalom, még az is, amikor futunk az eső elől, mert jön egy párperces zápor.

Nincsenek túlpörögve?

– Dehogyis! Szófogadóak, szeretik ugyan az izgalmakat, de ez csak azt jelenti, hogy gyerekek. Este nyugodtság telepedik a strandra, hangulatos az éjszakai vízpára, a fák susogása, és ha ehhez hozzáadjuk a gyerekek lelkesedését és elevenségét, akkor érthető, hogy végül nagyon jókat alszanak.

A táborlakók közül többen visszatérő vendégek, és egyforma hangerővel állítják, hogy jövőre is jelentkeznek egy kis izgalomért.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!