Sport 2018. április 4. 11:30

Megyei sportverseny értelmi sérülteknek

Megyei sportverseny értelmi sérülteknek
Csapat sportversenyt rendez április 6-án, a Kecskeméti Szent László Lions Club az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosok számára.

Fotó: illusztráció - Hargita Népe

13 hat fős csapatot hívtak meg, kísérőikkel és szurkolótáborukkal együtt. A gondozókkal, fiatalokból álló segítőinkkel, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival együtt mintegy 200 fő résztvevőre számítanak.

A sportverseny célja túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén. Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék; a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség- és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok készülnek a versenyre, tehát már hetekkel előre gyakorolnak, ezzel folyamatos közös programot hoznak létre számukra.

A verseny szervezésébe, lebonyolításába és magába a versenybe is bevonják a fiatalokból álló Leo klub tagjait, akik a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását. A klubtagokkal együtt működve a generációk közötti határok fellazulnak.

A rendezvény helye: Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka (Kecskemét, Tóth László sétány 2.)




 

Kövessen minket a Facebookon is!