Helyi hírek 2018. április 5. 09:30

Fórumra invitálták képviselőjüket, Balla Lászlót a Petőfi tér lakói

Képgaléria
Fórumra invitálták képviselőjüket, Balla Lászlót a Petőfi tér lakói
A hamarosan megkezdődő Zöld város program beruházás részleteinek megbeszélése érdekében kérték Balla László önkormányzati képviselőt a Petőfi téri lakók egyeztető megbeszélésre. A képviselő, eleget téve választói kérésének, április 4-én fórumot tartott. Az új beruházás részletes ismertetésében és a felmerült kérdések megválaszolásában segítségére volt Gyuricza Gergő, a polgármesteri hivatal fejlesztési csoportvezetője is. A lakók örömmel fogadták a városközpont felújítási elképzeléseit, aggodalmaikat a parkolással és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan fogalmazták meg.

Az összejövetelen kiderült, hogy a tér mellett élőknek otthonaik közelében biztosított lesz a parkolási lehetőség, vészhelyzet esetén pedig a katasztrófavédelem is biztonságosan tudja megközelíteni az épületeket. Az új zöldfelületek, parkok, szökőkutak és a térburkolat a kerékpárosoknak és gyalogosoknak egyaránt biztonságos közlekedési lehetőséget biztosítanak.

A jelenlévők kérték, hogy a városközpont felújítása során a Pázmány utca – katasztrofális állapotú – burkolatát is tegyék rendbe. Ezzel kapcsolatosan Balla László elmondta, hogy ezt a problémát jól ismeri a városvezetés. A Zöld város program megvalósítására elnyert összegbe viszont idén nem fér bele ennek az utcának a felújítása, mert az önkormányzat anyagi teherbírását meghaladná. Jövőre azonban megkezdik rendbetételét.   

s. r.  

Kövessen minket a Facebookon is!