Helyi hírek 2018. április 6. 13:30

Épült a nyúlgát, gurultak a tömlők

Képgaléria
Épült a nyúlgát, gurultak a tömlők
Megkezdődött a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulói. Április 4-én, szerdán a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a Kiskunfélegyházi Járás iskoláinak csapatai mérhették össze tudásukat az általános iskolai és középiskolai kategóriában. 

A félegyházi járásból hat általános és négy középiskola csapatának diákjai szálltak síkra, hogy megszerezzék a megyei versenyre való továbbjutás jogát. A verseny ismeretanyaga felölelte a katasztrófavédelem polgári védelmi, iparbiztonsági és tűzoltósági szakterületét is. A diákok számot adtak elméleti és gyakorlati felkészültségükről, nyúlgátat építettek, puttonyfecskendővel célba lőttek, füsttel telített helyiségből, valamint vegyi kárterületről „mentettek”, és elsősegély nyújtási feladatot is teljesítettek. A felkészítő tanárok is nagy izgalommal várták az eredményhirdetést, hisz mindenki a dobogón szerette volna látni a csapatát.


A megyei versenyre továbbjutó csapatok:

Általános iskolai kategóriában:

1. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola


Középiskolai kategóriában:

1. helyezést ért el a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézménye

A tanulók lelkiismeretesen készülnek a versenyekre. A tanév folyamán felkészítő tanár iránymutatásával sajátítják el az életkoruknak megfelelően összeállított veszélyhelyzeti ismereteket, amely tudásnak a hétköznapi életben is hasznát tudják venni. A versenyt évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri. Idén Kiskunfélegyházáról öt, Pálmonostoráról egy általános iskolai csapat indult. A középiskolai kategóriában négy félegyházi középiskola képviseltette magát.

A sikeres versenyen a diákok jól érezték magukat a különböző feladatok megoldása során. Versenyünk lebonyolítását segítették társszerveink, a Kiskunfélegyházi Mentők életmentési ismeretekkel, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kerékpár-ügyességi pályával, valamint a Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete részéről kutyás bemutatóval. Segítségüket ezúton is köszönik.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!