Gazdaság 2018. április 7. 11:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A jelen lépései a jövő értékeivé válnak

A jelen lépései a jövő értékeivé válnak
Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Kiskunfélegyházi járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Bács-Kiskun megye egészét átfogó beruházások indultak meg szerte a térségünkben, amelyek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a híd szerepét látja el a pályázatok koordinálásával, szakmai előkészítésével és megvalósításával, hogy az itt élők életminősége, gazdaságának fejlődése hosszútávon stabil háttere lehessen a térség népességmegtartó képességének. A jelenleg folyamatban lévő, 2014-2020-as pályázati ciklusban, a megye szinte egésze meg tud újulni.

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a fejlesztések, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra.

A Kiskunfélegyházi Járás több mint 5 milliárd forintnyi támogatásra pályázott sikerrel ezidáig, amelyet a mellékelt grafikon tartalmaz. Kiskunfélegyháza város köz- és zöldterületeinek mennyiségének, minőségének javítására mintegy 2 milliárd forintnyi támogatást kapott TOP-os forrásból, amelynek célja a településkép arculatának javítása úgy, hogy fenntartható, környezettudatos, valamint klíma- és családbarát módon járuljanak hozzá a városban élő illetve az idelátogató családok, különböző generációk szabadidejének aktív eltöltéséhez. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a város gazdaságélénkítő hatásának, és népességmegtartó erejének növeléséhez, amely a zöldfelületek bővítésével illetve felújításával a vállalkozásbarát környezet kialakítását és a gazdasági tevékenységek ösztönzését is támogatja. 

Nagyjából 1 milliárd forintból valósul meg a Bugacon található Aranymonostor és látogatóközpont turisztikai fejlesztése. A közelmúltban feltárt nemzetségi monostor és környezetének rendezése a kolostori életet bemutató melléképítmények építése, levendulások, fűszer és gyógynövénykertek telepítése, fogadóépület építése kilátóval, parkolókkal, játszótérrel, a Magyar Szentek Útja elnevezésű felvezető úttal, a romterület mellett nagyméretű rendezvényterülettel jelenti a projekt műszaki tartalmát.

Ezen kívül a Kiskunfélegyházi járásban számos olyan projekt valósul meg, amely többek között turizmust, környezetvédelmet, közlekedést, energetikát, egészségügyi ellátást, foglakoztatást, közösségi és infrastrukturális továbbá óvodai és bölcsődei fejlesztést céloz meg.

A térség teljes területére kiterjedő fejlesztések, a gazdaság egészét támogató intézkedések fontos szerepet játszanak a lakosság életszínvonalának emelésében, a vállalkozói környezet fejlesztésében, a helyben való boldogulás biztosításában. Ezen lehetőségek, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megyénkben legyen jelene és jövője minden itt élőnek.


 

Kövessen minket a Facebookon is!