Kultúra 2018. április 10. 09:30

Új bioromantika

Képgaléria
Új bioromantika
Ezt a címet adta mondandójának Weiner Sennyei Tibor író, költő, a Drót főszerkesztője, amikor Hermkens Edit festőművész munkásságát mutatta be az április 6-án a könyvtárban megnyílt Flóra és Fauna címet viselő kiállításon. A tárlatmegnyitón Csányi József polgármester is köszöntötte a művésznőt.

Ritka ma a művészek világában, amikor valaki úgy válik művésszé, hogy felfedezi magában a tehetséget, és inspirációt érez ahhoz, hogy az alkotáshoz szükséges tanulmányok útjára lépjen.  Hermkens Edit művésznő ezt az utat sikerrel járta be, amelynek látványos ékes bizonyítéka ez a kiállítás – mondta köszöntőjében Csányi József.

Hermkens Edit alkotásainak érzéki világa intenzív, élénk színeivel éri el impulzív hatását. Csendéletei mellett az állatábrázolásai tűnnek ki leginkább munkásságából, melyek magukba sűrítik azon művészi célkitűzését, hogy a formák és színek kontraszthatásán túl bemutassa az állatok sajátos karakterét. Művei nem a rajtuk látható tárgyakról, állatokról mesélnek, hanem arról a tovaillanó pillanatról, arról az érzésről, amely azok megpillantásakor futottak át az alkotón.

A kiállítás megnyitójának Gajdics Dávid operatőr inspirációs filmje adott különös hangulatot.

A kiállítás megtekinthető május 18-áig.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!